Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на День святого Валентина: смачні покрокові рецепти від Олексія Суханова

Ведучий Олексій Суханов поділився рецептами оригінальних страв

У переддень Святого Валентина ведучий ток-шоу "Говорить Україна" на каналі "Україна" Олексій Суханов поділився з "Сегодня" рецептами оригінальних страв до романтичної вечері.

Потіште своїх улюблених брускеттою із солодким цибульним мармеладом і ніжним паштетом, рожевою пастою фетучіні з вершками і бринзою, а також незвичайним десертом – повітряною ромашковою Панакота.

Реклама

Брускетти з цибульним мармеладом і паштетом з курячої печінки

Складові:

Для паштету:

Реклама

• 500 г курячої печінки

• 1 велика морква

• 1 ріпчаста цибуля

Реклама

• 50 г сала

• 300 г вершкового масла

• Сіль, перець

Для мармеладу:

• 1 кг ріпчастої цибулі

• 150 г цукру

• 100 мл червоного солодкого вина

• 50 г гранатового соусу наршараб

Приготування:

1. Візьміть курячу печінку, помийте, посоліть і поперчіть.

2. Одну велику цибулину поріжте кільцями і покладіть на дно термостійкої ємності, попередньо змастивши її вершковим маслом. Зверху покладіть порізану кружальцями моркву.

3. Засипте печінку, покладіть зверху 50 г тонко нарізаного сала і поставте в духовку за температури 180 градусів близько 40 хв.

4. Дістаньте з духовки. Додайте 200 г м'якого масла і перебийте все в блендері, щоб вийшла однорідна маса.

5. Для мармеладу наріжте кубиками 1 кг ріпчастої цибулі. Покладіть в сотейник масло, цибулю, додайте цукру і тушкуйте на слабкому вогні до розчинення цукру. Перемішайте.

6. Додайте 100 мл червоного солодкого вина і 50 г гранатового наршарапа. Тушкуйте на повільному вогні до повного випаровування вологи. Перекладіть мармелад в іншу ємність і дайте охолонути.

7. Подавайте паштет на грінках, зверху покладіть мармелад.

1_17

Фетучіні з бринзою

Складові:

Для тіста:

• 2 буряки

• 500 г борошна

• 3 жовтки і 1 яйце

• Олія соняшникова/оливкова

• Сіль перець

Для соусу:

• 300 г розсипчастої бринзи

• 150 мл вершків 30%

• Сіль, перець

Приготування:

1. Візьміть буряк. Посоліть і поперчіть, налийте олію, загорніть у фольгу і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте 40 хвилин. Остудіть, почистіть.

2. Жовтки і яйце з'єднайте з розтертим буряком. Додайте сіль, перець і рослинне масло. Перемішайте все до однорідної маси в блендері.

3. Висипте все борошно на дошку, зробіть воронку. Влийте суміш з буряка і яєць. Обережно, починаючи зсередини, перемішуйте. Потім починайте місити руками. Замісіть тісто, загорніть в харчову плівку і покладіть на 40 хвилин в холодильник.

4. Розкачайте тісто до 1 мм. Поріжте на смужки шириною 5 мл.

5. Поставте каструлю з водою для пасти. Посоліть.

Порада від ШЕФА! Не додавайте масло при варінні локшини! Щоб паста вийшла правильною – важливо, щоб вона варилася у великій кількості води!

6. Варіть не більше 5 хвилин. Як тільки макарони спливли, перекладіть її на сковорідку з вершковим маслом, посоліть і поперчіть. Це потрібно для того, щоб паста не втратила колір.

7. Поставте сковороду на вогонь, покладіть вершки і додайте бринзу. Прогрійте їх. Соус повинен стати однорідним за консистенцією. Соліть за смаком: все залежить від того, скільки солі у вашій бринзі.

8. Викладіть пасту в глибоку миску і полийте її соусом.

2_911

Ромашкова панакота

Складові:

• 350 мл молока

• 3 шт. сухої ромашки в пакетиках

• 250 мл вершків 33%

• 3 ст. л. цукру

• ваніль

• 6 г желатину

• 1-2 ст. л. цукрової пудри

• 1 ч. л. лимонного соку

• 1 ківі

• 1 апельсин

Приготування:

1. Налийте в каструлю молоко, вкиньте пакетики з сухою ромашкою (з аптеки або чай ромашковий) і доведіть до кипіння. Дайте настоятися 15 хвилин.

2. Желатин залийте невеликою кількістю води для набухання.

3. З отриманого "ромашкового" молока видаліть пакетики з ромашкою, але не викидайте.

4. Відміряйте 250 мл ромашкового молока. Додайте туди вершки, цукор і ваніль. Отриману суміш прогрійте 4 рази, не доводячи до кипіння. Додайте в молоко замочений заздалегідь желатин.

5. Прогрійте молоко з желатином на водяній бані до загустіння, постійно перемішуючи.

6. У силіконові формочки або скляні стакани вилийте отриману суміш. Залиште охолоджуватися в холодильнику на кілька годин.

7. Вийміть Панакоту з формочок. У каструлю налийте гарячу воду, опустіть форми на 10 секунд. Це допоможе легко дістати з формочок застиглий десерт.

8. З пакетиків з ромашкою, які заварювали в молоці, витягніть вміст і змішайте з цукровою пудрою. В отриману кашку додайте чайну ложку лимонного соку.

9. Фрукти наріжте і додайте ромашкову кашку. На фруктовий салат викладіть Панакоту. Присипте пудрою і цедрою.

3_379

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти