Фахівці провели дослідження, спрямовані на з'ясування ролі ранкового прийому їжі в метаболізмі організму.
У дослідженні, результати якого опубліковані у виданні Тhe European Journal of Clinical Nutrition, брали участь 35 жінок, які страждають від зайвої ваги. Частина з них снідала щодня, а частина – не снідала взагалі. У ході експерименту жінки з'їдали вранці сніданок, багатий на білки, а потім вчені протягом усього дня вимірювали рівень глюкози в їхній крові. Результати роботи показали, що рівень глюкози був у нормі в тих учасниць досвіду, хто регулярно їв вранці. У жінок, які воліли пропускати ранковий прийом їжі, рівень глюкози був істотно підвищений, пише allwomen.net.ua.
Вчені заявляють, що дослідження однозначно доводить користь регулярних сніданків. Ранковий прийом їжі знижує рівень цукру в крові за рахунок багатої на білки їжі, а отже, перешкоджає розвитку діабету другого типу. Фахівці радять обмежувати харчову цінність сніданку 350 калоріями.