Японські вчені прийшли до висновку, що швидке вживання їжі збільшує шанси розвитку переддіабету, а потім діабету вдвічі, повідомляє med2.ru.
Дослідники пояснюють, що у людей, які занадто швидко їдять, збільшується рівень глюкози в крові незабаром після вживання їжі. При цьому такої тенденції не спостерігається у людей з іншими неправильними харчовими звичками, в тому числі любителів перекусів і нічних набігів на холодильник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Фахівці відзначають, що в світі набагато більше діабетиків, ніж прийнято вважати: у багатьох порушена толерантність до глюкози (НТГ), коли рівень глюкози в крові вищий за зазвичай, але не достатньо високий, щоб викликати діабет. Цей стан може прогресувати і перерости в цукровий діабет другого типу, якщо превентивні заходи не будуть прийняті.
За оцінками вчених, у більшості таких людей – від 40 до 50% – цукровий діабет другого типу розвинеться протягом десяти років.