Корисні макарони, які не повнять: як вибирати і готувати

Родина макаронів – Італія, там їх їдять і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Проте, італійці, прямо скажемо, не найповніша нація в світі. Так у чому ж справа?

Паста с брокколі та вином. Фото: wordpress.com
Паста с брокколі та вином. Фото: wordpress.com
Паста с креветками і соком лимону. Фото: timeinc.net
Паста с креветками і соком лимону. Фото: timeinc.net
Паста з брокколі і песто. Фото: nyt.com
Паста з брокколі і песто. Фото: nyt.com
Паста з гарбузом Фото: taste.com.au
Паста з гарбузом Фото: taste.com.au
Паста с тунцом для ледачих. Фото: simplyrecipes.com
Паста с тунцом для ледачих. Фото: simplyrecipes.com
1/5

Як вибрати якісні макарони, які будуть не тільки смачні, але і корисні:

Реклама

1. Уважно читаємо інформацію на упаковці, на ній повинна бути вказана група продукту: А, Б, або В. До групи А відносяться вироби, виготовлені з твердих сортів пшениці, до групи Б – з склоподібної пшениці, а до групи В – з м'якої пшениці. За італійськими мірками, тільки цільнозерновий продукт має право іменуватися макаронами – його і беремо.

2. Читайте склад. Якщо в складі макаронів крім води і борошна нічого не написано, значить, ви зробили правильний вибір.

3. Якщо на дні пачки ви побачите зламані шматочки макаронів або крихти, значить вони виготовлені не з твердих сортів, справжні макарони не ламаються.

Реклама

П'ять бюджетних дієтичних рецептів макаронів:

Паста з брокколі і вином

Складові:

Реклама
  • 500 г брокколі (розібрати на суцвіття);
  • жменя базиліку;
  • 3-4 столові ложки білого сухого вина;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • зубчик часнику;
  • пармезан;
  • сіль, перець;
  • упаковка цільнозернової пасти пенне.

Брокколі відварити в киплячій воді 5-6 хвилин. Дрібно нашаткувати. Обсмажити дрібно нарізаний часник на оливковій олії. Додати брокколі. Влити вино і дати йому випаруватися. Додати дрібно нарізаний базилік, сіль, перець. Паралельно відварити пасту. Подавати відразу, змішавши з соусом і посипавши тертим пармезаном. Можна залишити кілька цілих суцвіть брокколі і прикрасити ними блюдо при подачі.

Паста з тунцем і томатами

Складові:

  • 400 г цільнозернової пасти;
  • банка тунця у власному соку;
  • 1 середня цибулина;
  • банка консервованих помідорів (теж у власному соку);
  • зубчик часнику;
  • невеликий червоний стручковий перець;
  • оливкова олія;
  • сіль, перець;
  • базилік;
  • пармезан.

Поки вариться паста, обсмажити дрібно нарізаний часник і червоний перець, додати дрібно нарізану цибулю, пасерувати до золотистого кольору. Додати тунець, через 2-3 хвилини додати помідори. Посолити, поперчити, тушкувати 5-10 хвилин. Готову пасту відкинути на друшляк, змішати в сковороді з соусом, щоб паста просочилася. Подавати з пармезаном і базиліком

Паста з брокколі і песто

Складові:

400 г цільнозернової пасти (відмінно підходить, наприклад, тальятелле);

  • 250 г брокколі;
  • жменя базиліку;
  • 4 столові ложки  соуса песто;
  • пармезан;
  • сіль.

У киплячу воду опустити пасту і дрібно нарізані шматочки стебла брокколі. За 2 хвилини до готовності додати нарізані суцвіття брокколі. Відкинути на друшляк, потім перекласти назад в каструлю. Додати дрібно нарізаний базилік, соус песто і тертий пармезан, як слід перемішати. Якщо соус вийшов занадто густим, можна додати в пасту трохи води, що залишилася від варіння.

Паста з креветками і соком лимона

Складові:

  • 10 великих креветок;
  • 400 г цільнозернової пасти (краще спагетті);
  • 3 столові ложки каперсів;
  • лимон;
  • оливкова олія;
  • перчик чилі;
  • жменя базиліку;
  • пармезан;
  • сіль, перець за смаком.

У креветок видалити голову, розрізати уздовж, не прорізаючи нижню частину панцира. Розгорнути креветки до плаского стану. Промити водою, обсушити, посолити. На сковороді розігріти оливкову олію, додати каперси, обсмажувати 1 хвилину. Перекласти на тарілку. Викласти на сковороду креветки, обсмажити протягом 2-3 хвилин, поки вони не стануть рожевими. Перекласти на тарілку. Відварити пасту. У сковороді змішати оливкову олію (2-3 столові ложки), 3 столові ложки лимонного соку, додати 1 чайну ложку лимонної цедри, каперси і дрібно порізаний чилі, обсмажити все протягом 2 хвилин. Викласти в сковороду пасту і нарізаний базилік, добре перемішати. Розкласти пасту по тарілках, зверху викласти креветки, додати трохи тертого пармезану.

Паста з гарбузом

Складові:

  • 160 г спагетті;
  • 300 г гарбуза;
  • 500 г помідорів;
  • 2 см кореня імбиру;
  • зубчик часнику;
  • петрушка;
  • оливкова олія;
  • сіль, чорний перець.

Гарбуз почистити і дрібно нарізати. Часник дрібно нарізати і пасерувати на оливковій олії. Додати гарбуз і обсмажити. Помідори ошпарити, зняти шкірку, нарізати і додати до гарбуза. Овочі тушкувати, помішуючи, на повільному вогні до розм'якшення, додати тертий імбир, петрушку, сіль і перець. Відварити пасту, змішати з соусом, при подачі посипати пармезаном.

Паста з тунцем для ледачих

Відварити 175 г пасти, додати 100 г тунця у власному соку, нарізати часточками помідор, додати маслини за смаком. Швидко, некалорійно і поживно.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти