ТОП-5 найдорожчих страв у світі

Для омлету – ікра севрюги, а для бургера – соус з трюфелів

УКнигурекордівГіннесане такдавновнеслидесертFrozen Haute Chocolateвартістю$25 тисяч !Представляєвінсобоюшоколадз їстівнимзолотом .Втім ,дивногомало :золото( звичайнісіньке ,тількидужетонке )їлищевстародавній Індії .Заразу Франціїйогододаютьвкращісортишампанського ,вЯпонії-всаке ,авАнгліїпродаютьзолотіконфеттідлявина .Мипідібралищеп'ять" золотих "за ціноюстрав ,якіподаютьвресторанахсвіту .

ПЛОМБІР З ТАЇТЯНСЬКОЇ ВАНІЛІ

Реклама

new_image2_504

Ціна:  $1 тис.

Країна: США

Реклама

Місто: Нью-Йорк

Де готують:  кафе Serendipity III

Незважаючи на те, що Serendipity III називається скромно "кафе", всі страви в ньому досить дорогі. Але особливої уваги в ньому заслуговує десерт Golden Opulence Sundae, за який доведеться викласти $ 1 тис. Ще з 2007 року він внесений до Книги рекордів Гіннесса через свою ціну. По суті, своєї десерт – це морозиво, виготовлене з бобів таїтянської ванілі. Додатково його прикрашають розплавленим темним італійським шоколадом Amedei Porcelana (між іншим, найдорожчим в світі) і їстівним золотим листочком. Але і це ще не все. Як доповнення до "золотого" морозива подають цукати з екзотичних фруктів, золотий мигдаль, марципанові вишні і ексклюзивну десертну ікру. Щоб точно отримати таке замовлення, клієнтові доведеться зробити його не менш ніж за 48 годин.

Реклама

ФРІТТАТА З ЛОБСТЕРОМ

new_image5_247

Ціена:  $1 тис.

Країна: США

Де готують: ресторан Norma’s (отель Le Parker Meridien)

Дивно, що тисячу доларів може коштувати самий звичайний омлет. Але у шеф-кухаря нью-йоркського ресторану він зовсім не простий: крім звичайних яєць, він бере вершки, м'ясо лобстера, шніт-цибулю, а також ікру севрюги (на 1 порцію майже 300 г). З огляду на ціну на лобстери і ікру, блюдо продається практично за собівартістю, що завжди підкреслювала Маріса Зафран – директор готелю, в якому розташований ресторан. Вона також розповідала, що коли вперше народилася ідея цього омлету (а справа була в 2004 році), дорога їжа була світовим трендом, а в їх меню позиція з'явилася більше як жарт. Хто ж знав, що через роки омлет прославить ресторан і готель?

САЛАТ "МОРЕ І ЗЕМЛЯ"

new_image4_337

Ціна: $1 тис.

Страна:Великобританія

Місто:селищеГрейтМілтон ,графствоОксфордшир

Де готують: ресторан Le Manoir aux Quat Saisons

Щобпокуштуватинайдорожчийвсвітісалат ,доведетьсявідправитисявАнглію .Впершетутйогоприготувавфранцузькийшеф- кухарРаймонБлан ,чаклуючинакухнівласногоресторануLe Manoir aux Quat Saisonsз 1984 року .Салатскладається збілоїікри білуги ,м'ясаКорнуоллськогокраба ,лангустиілобстера ,молодого листясалатуФлоретт ,натертоготрюфеля ,картоплі ,червоногоперцю ,спаржі ,оливковогомаслаібальзамічногооцту30- річноївитримки .Крімтого ,приподачіблюдоприкрашаютьзолотимилисточками .

ФЛЕРБУРГЕР 5000

new_image_468

Ціна: $5 тис.

Країна: США

Місто: Лас-Вегас

Де готують:  ресторан  Fleur de Lys

Авторбургера-шеф- кухарзЛас- ВегасаХьюбертКеллер .УFleurBurgerтакіінгредієнти :фуа-гра ,соусзтрюфелів ,яловичинаКобе( дужедорогийсортяпонськоїмармуровоїяловичини ) .Уподарунокдо такогозамовленнядодаєтьсяпляшкавинаChteau Ptrus( урожай1990 року)іособливийкелихзІталії .Якщовипобажаєте ,келихразомзсертифікатомсправжностівідправлятьвампоштоюдодому ,щобдовгими зимовими вечорамивимоглипитизнього ,розповідаючидрузям ,яквитратили5тис ." зелених "навеликийбутерброд .

ПІЦЦА ЛУЇ XIII

new_image3_399

Ціна: €8300

Країна:ІталІя

Шеф-кухар Ренато Віола відомий, як один з кращих в світі італійських майстрів піци, вміло поєднує традиції приготування і новаторський підхід. Піца, названа ім'ям короля Франції Людовіка XIII (того самого, якого Олександр Дюма описав у "Трьох мушкетерах"), воістину складається з королівських інгредієнтів. Її автор вважає свій витвір "розробленим для небагатьох обраних". При її замовленні на ваших очах буде чаклувати ціла команда на чолі з синьйором Віола. На заздалегідь підготовлене тісто з органічного борошна з додаванням австралійської рожевої солі викладається начинка: ікра осетра Royal Prestige, ікра осетра Kaspia Royal, ікра білуги Kaspia, креветки RED ACCIAROLI Cilento, м'ясо лобстера (омара) і лангусти, органічний сир моцарелла буффало (з молока чорних буйволиць). А в подарунок – коньяк Remy Martin Louis XIII, шампанське Krug Clos du Mesnil 1995 і бренді Cardenal Mendoza Sanchez Charter Real Romate Finos. У підсумку за всю цю пишність замовник отримує піцу діаметром 20 см, тобто її вистачить максимум для двох.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти