Рак – складна група захворювань, які викликають безліч причин. Ми знаємо, що часто факторами, що сприяють розвитку хвороби є генетика, куріння, опромінення, неправильне харчування та інші. Але давайте розберемо докладніше, яку ж роль відіграє харчування в цьому списку. Представляємо вам канцерогенні продукти, які краще обходити стороною, пише ruonc.ru.
- Рафінований цукор і цукрозамінники
Рафінований цукор не тільки здатний підвищити рівень інсуліну, навантаживши тим самим наш організм, але і є відмінним середовищем для підживлення ракових клітин. До такого висновку прийшов Отто Варбург в 1931 році, коли заявив: пухлини харчуються цукрами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Намагайтеся виключити штучні підсолоджувачі і цукор їх свого раціону. Замініть його на мед, кленовий сироп, пальмовий цукор або стевію.
- Перероблене м'ясо
Мається на увазі такі м'ясні продукти: бекон, ковбаси і сосиски. За статистикою результатів дослідження Гавайського університету, подібні продукти збільшують шанс розвитку раку підшлункової залози на 67%.
- Штучно вирощена риба
Сьогодні комерційне рибальство є розведення великої кількості риби в тісних умовах. Подібні умови збільшують шанс зараження риби всілякими бактеріями і вірусами. Тому часто рибу "підживлюють" пестицидами і антибіотиками. Краще зупинити свій вибір на "дикій" рибі, незважаючи на її завищену ціну.
- Мариновані і копчені продукти
Часто продукти з маринадом включають в свій склад нітрати, для продовження терміну придатності. На жаль, але подібні добавки накопичуються в нашому організмі і можуть призвести до клітинних руйнувань.