Інодівранковійметушнібагато хто нехтуєсніданком ,адаремно -кажутьдієтологи .Згідно з останніми дослідженнями , зокрема ,проведенимвуніверситетіАлабамипідкерівництвомМартінаЯнга ,сніданком, якнайпершийприйомїжі ,програмуєнашорганізмнавесьдень.
Що відбувається, якщоми неснідаємо :
-Сповільнюєтьсяобмінречовин ;
-Повільнішеспалюютьсякалорії ;
-Знижуєтьсяпрацездатністьорганізму.
І абсолютнопротилежнакартинаспостерігаєтьсяколимипоснідаливисококалорійнимипродуктами:
-Підвищуєтьсяметаболізм ;
- Організмактивнішевитрачає енергію ;
-Підвищуєтьсяпрацездатність ,поліпшуєтьсясамопочуття.
Жирніпродуктинасніданокдопомагаютьнамсхуднути
МартінЯнгвважає ,щоможнапоєднуватияйця ,сосискиібекон ,атакожінші калорійніпродукти.З іншогобоку ,якщоминасніданоквживаємоякісьвуглеводи ,тонашорганізмрозщеплюєтількивуглеводивперебігу всьогодня .Данатеорія булапідтверджена результатамиекспериментівнагризунах .Основний висновокполягаєвнаступному -якщоїстивранціжирніпродукти ,нашорганізм будерозщеплюватижирипротягомвсього дня і ,відповідно, цесприяєсхудненню.
Омлетнасніданок- користьнавесьдень
Тіж американськівченістверджують ,щоскинути зайвувагу можна ,снідаючиомлетом .За їх словами ,з'їденийзранкуомлетдає-18 %калорій.Бувпроведений наступнийексперимент.Учасникивпершийденьнасніданокз'їдалиомлетз трьохяєць .Нанаступнийденьїмдаливеликубулочкузсиромі зйогуртом .Обидва прийомиїжібули однаковіза кількістюкалорій ,однаквонипривелидо різних результатів .Учені вимірювалирівеньгормонуголодуворганізмі.Післябулочкирівеньголодувиявивсявище ,ніжпісляомлету .Цежпідтвердилосявідчуттяхсамихпіддослідних.
Щоне рекомендуєтьсяїсти на сніданок
Дієтологикажуть ,звичайнібутерброди ,якімиїмонасніданок ,даютьнамвеличезну кількістькалорій ,аленічогокорисноговсобі ненесуть-нівітамінів ,німінералів ,ніклітковини .Тому щобілийхлібцепродуктрафінований .У складіковбаси ,звичайнихсосисок ,сардельок ,дужескладнознайти щоськорисне ,атакжевершковемаслоабомайонез ,якімивживаємовдуже великихкількостях ,здоров'янам недодасть.
Корисніпродуктинасніданок
Длякорисного іздоровогосніданкудієтологирадятьвибиратицільно- зерновийхліб ,хлібзвисівками ,клітковину- це можутьбутилистясалату ,стеблоселери ,зелень.Замістьковбаси-натуральневідварнем'ясоіомлет .Також фахівецьрекомендують їстинасніданоккашу ,такякзлаковідають великийприпливенергіїіє складнимивуглеводами ,якідозволяютьпротриматися дообіду .
Джерело :miss-wellness.ru