Яку корисну їжу дарма вважають шкідливою для здоров'я

13 Вересня 2017, 17:20

Серед іншого в "чорному списку" опинилося вершкове масло

<p style="text-align: justify;">У вершковому маслі багато вітамінів. Фото: pixabay.com</p>
У вершковому маслі багато вітамінів. Фото: pixabay.com

Деякі продукти обросли великою кількістю різноманітних міфів і вважаються корисними і такими, від яких краще відмовитися. Є п'ять продуктів, які насправді зовсім не зашкодять організму, а навпаки, принесуть користь і стануть цінним джерелом поживних речовин, пише видання "KitchenMag".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ось цей міфічний список:

  • Вершкове масло

Останнім часом вершкове масло несправедливо приписують до категорії не особливо корисних продуктів. І дуже навіть дарма. Наші мами і бабусі точно знали, що в цьому продукті набагато більше користі, ніж шкідливих витрат. Так, у вершковому маслі містяться вітаміни D, А, Е, С, В, кальцій, фосфоліпіди і незамінні амінокислоти.

Ці речовини беруть активну участь в процесі будівництва клітин, в тому числі нервової системи. Регулярне вживання вершкового масла позитивно впливає на зовнішній вигляд: зміцнює волосся, перешкоджає розшарування нігтів, тонізує шкіру. Вершкове масло в помірних кількостях позитивно впливає на здоров'я серця і судин, перешкоджає утворенню тромбів і підвищує їх еластичність.

  • Макарони

Італійці вибирають для свого раціону макарони з твердих сортів пшениці і намагаються в повсякденний час не додавати до них соус, сир та інші калорійні топінги. У нашій країні ситуація інша: макарони – це обов'язково паста з великою кількістю додаткових інгредієнтів і заправок. Ось основна причина зайвих калорій і інших проблем.

Відмовтеся від складносурядних рецептів на користь максимально простих і дуже корисних макаронів з твердих сортів пшениці і радійте гастрономічному життю. Для смаку доповніть їх свіжими овочами або зеленню.

  • Морозиво

Наступного разу не поспішайте відмовлятися від морозива. Цей десерт може бути дуже навіть корисним, важливо лише правильно його вибрати. А це завдання не з легких, якщо врахувати широкий асортимент в сучасних магазинах.

Краще морозиво робити самостійно. Для цього буде потрібно натуральний йогурт і улюблені ягоди або фрукти. Все це досить залишити в морозилці до ранку. В результаті ви отримаєте продукт, у складі якого є амінокислоти, вітаміни, мінерали та важливі для нормального обміну речовин ферменти.

  • Пластівці для сніданку

Пластівці для сніданку бувають різні. У складі більшості з них дійсно переважають не найкорисніші інгредієнти, велика кількість цукру. Але це не означає, що всі пластівці підходять під цей опис. Уважно читайте інформацію на упаковці і вибирайте ті, список інгредієнтів яких максимально простий і зрозумілий. Пластівці для сніданку розраховані для дітей, тож контролюючі органи уважно стежать за їх складом. У цьому продукті часто містяться вітаміни групи B, кальцій і залізо.

  • Жувальний мармелад

Мармелад – це приклад корисного десерту. Для його виробництва виробники використовують патоку, цукор-пісок, желатин, пектин, лимонну кислоту, воскожирову суміш, натуральні і ідентичні натуральним ароматизатори та барвники. Це виключно корисні інгредієнти, тож ніякої шкоди, а лише користь.

На 10% мармелад складається з бджолиного воску, який також відрізняється корисним складом. При попаданні воску до організму у людини збільшується приплив вітамінів та інших біологічно активних речовин. Крім того, зуби і порожнина рота від такого десерту стають тільки чистіше. Сміливо замінюйте на мармелад жувальну гумку.

Ви зараз переглядаєте новину "Яку корисну їжу дарма вважають шкідливою для здоров'я". Інші Новини медицини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...

Комментарi

залишилось символів: 1000 Правила коментування