Любителі сиру виглядають стрункішими – вчені

21 Березня 2017, 01:45

Насичений жир, що міститься в сирі, не підвищує рівень холестерину в крові завдяки унікальному набору поживних речовин

<p style="text-align: justify;">Сир корисний для організму - вчені. Фото: likar.info</p>
Сир корисний для організму - вчені. Фото: likar.info

Солоний халумі, вершкова буратта, ніжна моцарелла, камамбер, розсипчаста фета або старий добрий чеддер – для кожного знайдеться сир (або з десяток) за смаком. Нове дослідження показало, що в сирі набагато більше корисних речовин, ніж ми думали раніше, пише likar.info

Вчені з Університетського коледжу Дубліна прийшли до висновку, що любителі сиру виглядають стрункішими і не скаржаться на підвищений рівень холестерину.

Дослідники вивчили вплив молока, сиру, йогурту, масла та вершків на організм 1500 осіб у віці від 18 до 90 років, і виявили, що люди, які споживали велику кількість молочних продуктів, мали більш низький ІМТ, вміст жиру в організмі, менші обсяги талії і оптимальне кров'яний тиск. Учасники, які їли знежирені молочні продукти, як правило, мали вищий рівень холестерину.

Насичений жир, що міститься в сирі, не підвищує рівень холестерину в крові завдяки унікальному набору поживних речовин.

"Ми побачили, що у тих, хто вживає велику кількість сиру, який, як ми знаємо, містить насичені жири, і у тих, хто не вживає його, немає суттєвої різниці між рівнем "поганого" холестерину в крові, – повідомила провідний автор дослідження доктор Емма Фіні, – Ми повинні враховувати не тільки поживні речовини, але і форму їх прийому, а також загальну схему харчування. Це означає, що в більшій мірі важлива не сама їжа, а структура продуктів і їх поєднання".

Це означає, що зловживати продуктом все ж не слід, особливо вагітним жінкам і тим, хто вирішив схуднути. Найбільш корисний сир для людей, що займаються спортом. Він допоможе заповнити витрачені калорії. Всього 70-100 грамів в день покриють потребу організму в багатьох вітамінах і мінералах.

М'які сири відмінно підійдуть в якості закуски, так як вони збуджують апетит. Крім того, вони надають позитивний вплив на зір, стан шкіри і беруть участь в обміні речовин і процесі росту організму.

Сир моцарела допомагає в боротьбі з безсонням, сорти брі та камамбер покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Тверді сири навіть запобігають карієс, нормалізують тиск і покращують загальний стан організму.

А ось плавлений сир вимагає уважного підходу при вивченні його складу, тому перед покупкою обов'язково перевірте наявність натуральних інгредієнтів, вміст вітамінів групи В, фосфору і кальцію.

Ви зараз переглядаєте новину "Любителі сиру виглядають стрункішими – вчені". Інші Новини медицини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Комментарi

залишилось символів: 1000 Правила коментування