Незважаючинатой факт ,щоврізноманітнихфруктовихсокахміститься багатокориснихдлянашого організмупоживнихречовин ,такі напоївартовважати вельмишкідливимидля здоров'ясучасної людини.
Зокрема ,за високогорівня вмістуцукруфруктовісокислід вважатишкідливимидлядітейі підлітків ,дляякихнеконтрольоване вживанняцукрунерозривно пов'язанез підвищеннямризику розвиткудіабету і ожиріння, пише www.isra.com.
Статистикасвідчить про те ,що західнідіти іпідлітки у віці від11 до19років щодняперевищуютьрекомендованунорму вживанняцукруна42 %.Основними джереламицукрудлянихє фруктовісоки ,солодкігазовані напої ,печиво ,тістечкатощо.
Експерти ВсесвітньоїОрганізаціїОхорони здоров'янаполягають на тому ,що щоденнеспоживання цукруповиннообмежуватисяшістьмачайнимиложками.