Ці п'ятьпродуктів -лідери за вмістомкорисних жирівОмега- 3і Омега- 6 , вітамінів А,Е, D,заліза, цинку,магнію, кальціюта інших мінеральнихречовин, необхіднихдля повноцінної роботимозку.
Капуста брокколі- одинз найбільш корисних івітамінізованихсортівкапусти.Уброкколіміститься багато вітамінуС,фолієвої кислоти , калію,клітковини,бета-каротинуі антиоксидантів.Ці речовиниздатні поліпшитироботу мозку.Їстиброкколінайкращеу відвареномуабо паровомувигляді, хочасмачнобудетакожстушкуватиїї з іншимиовочами.
Найкориснішимисортамирибивважаються найбільшжирні :форель , лосось , сардини .Кислоти Омега- 3покращують роботуклітин мозку.Їсти рибурекомендуєтьсядвічі на тиждень,щоб насититимозоквсіма необхідними речовинами .Крім позитивноговпливуна розумовіздібності,рибапокращуєтакожстан шкіри, волоссяі нігтів.
Горіхисприятливо впливають нацентральну нервову систему , завдяки вмісту внихдубильних речовин :цинку ,заліза, магнію .Вони активізуютьрозумові процесиі покращуютьпам'ять.Такожгоріхиздатні захищатиклітинні мембранимозкуі насичуватипідкіркунеобхідноюдля плідної роботиенергією.
У какао-бобахмістяться антиоксидантиполіфеноли,які покращуютьвсі функції організму , у тому числіі пам'ять.Продукти, що містятькакао,збільшують швидкістьреакції ієпрофілактикоюхвороби Альцгеймера.Томустарайсявживати цейзігріваючий напійхоча бкілька разів на тиждень.
Умолоковміснихпродуктахбагато кальцію івітаміну С.Виявляється, цімікроелементикорисні не тільки длякісток іімунної системи , а йдля мозку.Молочні продуктипокращують пам'ятьі заспокоюютьнервову систему.Тепле молокоз медом , наприклад, можене тількипозбавити відзастуди, а йдопомогтизаснутипри безсонні.