Не секрет, що багато спеції і трави мають протиракові властивості. Згідно з останніми дослідженнями, індійський гострий довгий перець (Піппалі) відноситься до таких продуктів, пише Zee News, передає "Ортодокс".
В даному типі перцю є речовина (пайперлонгумін), здатна зупинити в тілі вироблення особливого ензиму. Даний ензим зазвичай у великих кількостях знаходять у пухлинах.
Пайперлонгумін проявляє активність проти раку простати, грудей, легенів, кишечника, лімфоми, лейкемії, пухлин мозку. За допомогою рентгенівської кристалографії вчені змогли створити молекулярні структури, які показали, як ця хімічна речовина трансформувалася після потрапляння в тіло.
Виявилося, вона перетворювалася в активний агент, що пригнічує діяльність гена GSTP1. Цей ген пов'язаний з виробництвом ензиму, який можна знайти у великих кількостях в пухлинах.
За словами вчених, так завдяки досягненням сучасної медицини вдалося виявити дивовижні властивості популярного в індійській кулінарії перцю.
Читайте також:
- 28-річна українка зробила сенсаційне відкриття, яке може врятувати людство від раку
- Медики назвали прості ознаки, за якими можна визначити наявність раку
- Кайлі Міноуг зізналася, що ніколи не зможе мати дітей
- Вчені знайшли простий спосіб зупинити рак
- У світі стрімко зростає кількість хворих на рак – дослідження
- Жменя горіхів в день знижує ризик виникнення раку – вчені
- Онкологи вперше вилікували рак простати тестостероном
- Гарячі напої небезпечні для здоров'я – вчені
- А-ля родимка: які непізнані об'єкти на шкірі можуть нести загрозу життю