Дослідники з Інституту Вандербільта (Німеччина) встановили, що вживання солоної їжі істотно впливає на організм людини, повідомляє "Ортодокс".
Зокрема, фахівці розповіли, що сіль робить людину агресивнішою через те, що впливає на збільшення почуття голоду.
Також експерти встановили, що кількість споживаної солі і випитої води взаємопов'язане. Цей зв'язок може сильно вплинути на стан людського організму і настрій.
Наприклад, солона їжа зменшує спрагу, але збільшує почуття голоду, що може зробити людину агресивною. В ході експериментів вчені з'ясували, що при вживанні солоної їжі організм людини не втрачає вологу, як це прийнято думати, а навпаки, накопичує її. Експерти переконані в тому, що при збільшенні щоденного споживання солі з 6 до 12 грам піддослідні пили менше води – що означає, що велика її частина зберігалася в організмі. Це явище пов'язане з вживанням солі.
Варто зауважити, що перехід до іншого типу витрачання води відбувається протягом доби. Збереження води у відповідь на високий вміст солі має патологічні наслідки. Підвищений рівень глюкокортикоїдів є незалежним чинником ризику розвитку діабету, ожиріння, остеопорозу і серцево-судинних захворювань.
Читайте також:
- Великдень 2017: як правильно зібрати кошик
- Великдень 2017: звичаї, прикмети та повір'я цього дня
- Сім рецептів великодніх делікатесів від зіркових кухарів
- ТОП продуктів, які допоможуть позбутися набряків: поради дієтолога
- Як привести шкіру в порядок: ТОП-10 продуктів, від яких варто відмовитися
- Шокуюче дослідження: в гарячому шоколаді більше солі, ніж в морській воді
- Дихають пилом: у Запоріжжі люди страждають від наслідків боротьби з ожеледицею