Лікарі стверджують, що одного разу приготована і повторно розігріта їжа втрачає багато зі своїх корисних якостей, а іноді і зовсім перетворюється на шкідливу їжу. У стравах можуть утворюватися шкідливі для організму речовини, здатні завдати шкоди не тільки органам травлення, пише "Ортодокс".
Фахівці не рекомендують заново піддавати їжу термічній обробці – особливо приготовлену з буряка, м'яса, грибів, курячих яєць і картоплі. Буряк повністю втрачає свої вітаміни при подальшому нагріванні. М'ясо при додатковій термічній обробці втрачає значну кількість своїх смакових якостей. Але головне – при цьому відбувається розщеплення легкозасвоюваних білків.
Так як м'ясо відноситься до продуктів, які довго і важко перетравлюються, то з втратою цінних білків воно перетворюється в небезпечну для органів травлення їжу. Як і м'ясо, гриби містять в своєму складі білки. Значить, повторна термічна обробка перетворює їх у шкідливий для здоров'я людини продукт. Не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований раніше омлет.
Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них, залишаться в мізерній кількості, зате в страві з'являться дуже шкідливі для здоров'я токсини і канцерогенні речовини. Страви з картоплі стають шкідливими при неодноразовому підігріві. Причина такого явища – в крохмалі, яким багата картопля. При підігріві крохмаль розпадається під впливом високих температур.
Читайте також:
- Важкі вихідні: в Дніпрі лікарі працюють в екстреному режимі
- Три чашки кави на день захистять від раку простати – вчені
- Вчені розповіли, чому діти брешуть
- Чому корисно щодня прокидатися о шостій ранку
- Експерти дали відповідь, навіщо людям дві ніздрі
- Як прискорити метаболізм за допомогою правильних продуктів: порада дієтолога
- Лікарі поставили на ноги дівчинку, видаливши їй зайву кінцівку
- Вчені назвали головну небезпеку регулярних щеплень від грипу
- Вчені з'ясували, чим викликаний синдром хронічної втоми
- УПЦ передала гуманітарну допомогу жителям прифронтової зони
- Вчені назвали три найбільш корисних продукти для щоденного раціону