Британський професор Астонського університету в Бірмінгемі Ентоні Хілтон довів правдивість так званого правила п'яти секунд.
Відповідно до даного "правила", продукти, які впали на землю або підлогу можна безпечно їсти, якщо вони були підняті протягом п'яти секунд. Це нібито пов'язано з тим, що будь-які мікроби, які зможуть перейти на їжу за цей час, будуть в настільки малій кількості, що їх легко зруйнує шлункова кислота.
"Очевидно, що не можна вживати в їжу їжу, на якій видно шар бруду. Але з наукової точки зору, якщо видимих ознак забруднення немає, то шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерій за кілька секунд дуже малий", – пояснив Хілтон.
У той же час він обмовляється, що ризик при вживанні їжі з землі є: "Це не означає, що мікроби ніяк не можуть переміститися з підлоги на що впала їжу".
Відзначається також, що Хілтон провів опитування серед двох тисяч людей, 79% з яких зазначили, що не бояться їсти продукти, що впали, і хоча б раз робили це.
Читайте також:
- Чим ранковий секс корисний для організму: ТОП-5 вагомих доводів медиків і психологів
- Вчені назвали максимально схожий на древню Землю супутник планети
- У Каїрі зі скандалом витягли із землі гігантську статую Рамзеса ІІ
- Як уникнути появи каменів у нирках: поради експертів щодо правильних напоїв
- Діти продовжують життя своїм батькам на два роки – дослідження
- Люди жертвують більше грошей, якщо на них не тиснуть – дослідження
- Вчені порахували кількість чорних дір в Чумацькому Шляху