Як правильно їсти, щоб отримувати від їжі максимальну користь: науковий підхід

18 Квітня 2017, 13:06

Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників

<p style="text-align: justify;">Повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення. Фото: pixabay</p>
Повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення. Фото: pixabay

Щоб спалювати більше калорій, необхідно повільно пережовувати їжу. Зокрема, повільне і ретельне пережовування їжі дозволяє стимулювати травлення, а також збільшувати швидкість, з якою організм спалює калорії.

Це з'ясувалося в результаті дослідження, результати якого були опубліковані в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition, передає "Новое время".

Крім того, дослідники з Університету Техасу встановили, що повільний прийом їжі дозволяє контролювати голод і знизити ймовірність переїдання. Фахівці відзначили, що погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла.

У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, через яке в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.

Фахівці також рекомендують при вживанні їжі уникати відволікаючих чинників, таких, як телевізор, комп'ютер, смартфон, газети і журнали.

Ви зараз переглядаєте новину "Як правильно їсти, щоб отримувати від їжі максимальну користь: науковий підхід". Інші Новини суспільства в Україні дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...

Комментарi

залишилось символів: 1000 Правила коментування