Всім відомо, що німці дуже люблять м'ясо і пиво. Але в баварській кухні також можна знайти надзвичайно смачні фруктові і сирні десерти.
Німецькі господині люблять Zebrakuchen або пиріг-зебру. Готувати його дуже просто, а виглядає він як справжній шедевр.
В "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися рецептом цієї незвичайної страви.
Складові:
Для тіста:
2 ст. пшеничного борошна
100 г вершкового масла
дрібка солі
2 ст. л. води
Для начинки:
3 ст. молока 2,5%
1 ст. цукру
100 г вершкового масла
250 г сиру 9%
1 яйце
1 ст. меленого маку
1 ст. манної крупи
Приготування:
- На великій тертці натерти вершкове масло, додати дві склянки борошна, сіль і 2 ст. л. води. Замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 10 хвилин.
- Приготувати начинку. У каструлю налити 3 склянки молока, додати 150 г цукру, ½ пачки вершкового масла і поставити на вогонь.
- Змішати мак і манку. Як тільки молоко закипіло, ввести мак з манкою, безперервно при цьому розмішуючи. Зняти з вогню і дати настоятися близько 10 хвилин.
- Дістати тісто, розгорнути між двома шарами пергаментного паперу, і викласти в форму.
- У блендері перебити 250 г сиру з одним яйцем. Одну третину отриманої суміші відкласти в окрему посудину. Решту ввести в молоко з маком. Все перемішати.
- У центр тіста покласти спочатку суміш з маком, зверху – сир. За таким принципом викладати начинку. Струсити форму, щоб начинка розійшлася. Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.