Вживання смаженої картоплі підвищує ризик передчасної смерті, з'ясувала група вчених з США, Італії, Іспанії і Великобританії. Відповідна стаття опублікована в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition.
До подібних висновків дослідники прийшли, спостерігаючи за 4400 добровольцями протягом восьми років. За відповідний період була зафіксована смерть 236 пацієнтів.
Особливу увагу вчені приділили харчовим звичкам випробовуваних і з'ясували, що вживання мінімум двох порцій смаженої картоплі в тиждень подвоює ризик передчасної смерті.
Відзначається, що варена або печена картопля подібної загрози не становить.
Нагадаємо, раніше британські дослідники заявили, що їжа, яка покривається в процесі смаження хрусткою скоринкою, може чинити негативний вплив на організм.
За їхніми даними , хімікати в такій їжі можуть викликати рак. Найбільше шкідливих речовин в смаженій картоплі , чіпсах та тостах .
Читайте також:
- Вчені визнали річкові греблі небезпечними
- У Росії визнали п'яним шестирічну дитину, яку у дворі будинку збила машина
- Як очистити організм: 14 продуктів, які є на кожній кухні
- Вчені знайшли дієвий спосіб, як захистити зуби від карієсу
- У огрядних жінок частіше народжуються діти з вадами розвитку – вчені
- Вчені виявили точне місцезнаходження восьмого дива світу
- У Тернополі знайшли мертвим охоронця агрофірми
- В Україні від ботулізму загинули дев'ять осіб – МОЗ