Запечена червона риба під зеленим соусом – це дуже смачно! До складу класичного соусу песто входять зелений базилік, оливкова олія, часник і пармезан. Асмік Гаспарян вирішила зробити його з лимонів, ківі, петрушки і арахісу.
Запечена риба з лимоном і ківі
Інгредієнти:
- Ківі – 3 шт.
- Лимони – 2 шт.
- Форель – 2 шт.
- Арахіс (смажений) – 100 г
- Петрушка – 12 гілочок
- Чебрець – 2 гілочки
- Маслини без кісточок – 1 банка
- Пармезан – 50 г
- Сіль – 15 г
- Оливкова олія – 140 мл
Рецепт приготування:
- Приготуйте соус: покладіть в блендер порізаний кубиком лимон, очищені і порізані кубиками 2 ківі, листя петрушки, смажений арахіс без лушпиння і оливкову олію. Перебити до однорідності. Додайте сіль і натертий пармезан, перемішайте.
- На форелі, очищеній від луски, зябер і нутрощів, зробіть діагональні надрізи з обох сторін, посоліть, нафаршируйте півкільцями очищеного ківі, а також гілочками петрушки і чебрецю.
- Викладіть на деко з пергаментом, змащеним оливковим маслом. Поверх риби викладіть шар песто. Запікайте 30 хвилин при температурі 180 °С.
- З запеченої риби зніміть песто, перемішайте і викладіть його на тарілку за допомогою кулінарного кільця. Зверху покладіть шматочки філе запеченої форелі. На рибу викладіть чайну ложку маслин, перебитих з оливковою олією, і прикрасьте кільцем лимона.
Фото: прес-служба
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як смачно запекти рибу в духовці. Ми також розповідали, як правильно смажити рибу і м'ясо.
Дивіться відео, де в Україні знайти ідеальну річкову форель: