Панеттоне – це солодкий італійський хліб з родзинками й апельсинами, який традиційно печуть на Різдво і Великдень. Олексій Суханов, ведучий соціального ток-шоу "Говорить Україна", показав, як приготувати панеттоне на власній кухні.
Панеттоне: рецепт на Великдень
Складові:
- 500 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 200 мл молока
- 75 г свіжих дріжджів
- 4 яйця
- 75 г цукру
- 0.5 ч.л. солі
- 1 апельсин
- 2 яєчних жовтки
- 250 г родзинок
- 1 ст.л. олії
- 20 г мигдальних пелюсток
- 0.5 ч.л. ваніліну
Рецепт приготування:
- Розкришіть дріжджі в миску, додайте тепле молоко, сіль, ванілін і 1 ст.л. цукру. Потім додайте 2 яйця і половину борошна, перемішайте. Знову додайте 2 яйця і борошно, що залишилося. Замісіть тісто.
- Візьміть розтоплене вершкове масло (воно не повинно бути гарячим, інакше жовтки згорнуться), 2 жовтки і 100 г цукру, перемішайте.
- Влийте масляну суміш в тісто і знову вимісіть руками. Накрийте, залиште тісто підходити в тепло на годину.
- Додайте терту апельсинову церду і промиті родзинки. Знову дайте тісту підійти.
- Помістіть тісто в підготовлену форму. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин. Прикрасьте панеттоне мигдальними пелюстками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом панеттоне від Юлії Висоцької. Ми також розповідали, як приготувати смачну паску в мультиварці. Крім цього, сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати паску за рецептом Тетяни Литвинової.
Читайте також: