Фарширована картопля, запечена з сиром, сметаною, ковбасою і перцем – відмінна гаряча закуска. Ви можете додати до начинку "картопляних шкурок" інші інгредієнти на свій смак.
"Картопляні шкурки"
Інгредієнти:
- 4 великі картоплини
- 3 столові ложки оливкової олії extra vigin
- 120 мл молока
- 3 столові ложки вершкового масла
- 85 г тертого пармезану
- 140 г крупно нарізаної ковбаси салямі
- 40 г панірувальних сухарів
- 180 г сметани
- 3 столові ложки дрібно нарізаного перцю халапеньо
- сіль
Рецепт приготування:
1. Розігрійте духовку до 220 С.
2. Застеліть деко пергаментним папером або фольгою.
3. Картоплю добре помийте і, не очищаючи, розріжте навпіл. Покладіть її зрізом вниз на деко і змастіть 1 столовою ложкою оливкової олії. Запікайте до готовності, близько 30 хвилин. Потім розріжте кожен шматок уздовж навпіл і дайте трохи охолонути.
4. Ложкою вискобліть серцевину картоплі до миски, залишивши оболонку товщиною 5-6 мм. Покладіть картопляні шкурки розрізом вгору на деко і змастіть 2-ма столовими ложками оливкової олії, що залишилися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
5. Додайте молоко і вершкове масло до ємності з картопляною м'якоттю, розімніть в пюре. Всипте половину тертого пармезану і чверть подрібненої салямі.
6. У маленькій мисці перемішайте пармезан, що залишився, і ковбасу з панірувальними сухарями. Щільно укладіть частину суміші до кожної з картопляних оболонок.
7. Запікайте картоплю до хрусткої золотистої скоринки, близько 20-25 хвилин.
8. Для соусу змішайте в маленькій мисці сметану і перець халапеньо, приправте сіллю.
9. Розігрійте пюре в мікрохвильовці і викладіть зверху на кожну запечену картопляну шкірку.
10. Полийте гострим сметанним соусом і подавайте закуску теплою.
Порада: якщо ви не любите гострі страви, приготуйте сметанний соус з болгарським перцем.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом піци з картопляного тіста. Ми також розповідали, як запекти в духовці м'ясо з картоплею і сиром.
Дивіться відео, як приготувати колумбійський суп з картоплею :
Читайте також: