М'ясний рулет з грибами – це ароматна і смачна страва на всі випадки життя. Ви можете використовувати як печериці, так і лісові гриби.
Рулет з яловичини з грибами
Складові:
- 1-1,5 кг яловичини (лопатка)
- 8-10 смужок бекону
- 1 цибулина
- 300 г заморожених лісових грибів
- 100 г панірувальних сухарів
- 1 яйце
- 1 пучок петрушки
- 1 гілочка шавлії
- сіль, перець
- рослинна олія
Рецепт приготування:
- Цибулю почистити й нарізати, обсмажити на олії до легкого золотистого кольору.
- Гриби розморозити та обсмажити до рум'яної скоринки. Якщо ви плануєте використовувати сирі гриби, попередньо їх відваріть.
- У мисці змішати цибулю, гриби, панірувальні сухарі, яйце, сіль, перець, дрібно нарізані петрушку і шавлію.
- М'ясо розрізати уздовж з одного боку, не дорізаючи до кінця шматок. Розгорнути пласт як книгу і злегка відбити м'ясо. Посолити і поперчити. Викласти смужки бекону на м'ясо, додати начинку і згорнути м'ясо в рулет. Туго обв'язати рулет кулінарною ниткою.
- Змастити рулет рослинним маслом, обсипати перцем і сіллю.
- Запікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 130-150°С протягом 1,5-2 годин, періодично поливаючи соком, який виділяється. Якщо рулет починає занадто швидко рум'янитися, його слід накрити фольгою. Якщо у вас є кулінарний термометр, то запікайте м'ясо до досягнення внутрішньої температури 65-70°С.
- Подавати яловичину можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий рулет з омлетом. Ми також ділились рецептом яєчного салату. Крім цього, ми розповідали, як вийти з Великого посту з користю для організму.
Дивіться відео, як правильно обрати м'ясний фарш: