Серпень – найбагатший місяць на продуктових ринках: стиглі солодкі помідори, ароматні баклажани, виноград, персики, дині та кавуни, всілякі ягоди, персики і нектарини. Також на прилавках починає з'являтися інжир.
Суддя шоу "МайстерШеф" на каналі СТБ Тетяна Литвинова поділилася рецептом вишуканої закуски з інжиру.
Закуска з інжиру, фети і апельсинів
Інгредієнти:
- 4 шт. стиглого, але твердого інжиру
- 4 гілочки чебрецю
- 4 філе апельсина
- 60 г сиру фета
- щіпка паприки
Для соусу з смородини:
- 100 г чорної або червоної смородини
- 50 мл червоного сухого вина або хересу
- 1 ст.л. цукру
- 1 гілочка чебрецю
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Інжир помити і наполовину зрізати хвостик. Надрізати навпіл до середини плода.
- Філе апельсина зачистити від білих плівок і укласти вузькою частиною в надріз інжиру. Зверху на апельсин в цей же надріз, викласти шматочок фети вагою 20 грамів, присипати дрібкою паприки і покласти гілочку чебрецю.
- Запікати в розігрітій до 160 градусів духовці 8 хвилин.
- Проварити ягоди з вином, цукром і чебрецем 10 хвилин, протерти через сито, повернути на вогонь, уварити до консистенції соусу.
- Подавати запечений інжир з соусом зі смородини.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом смаженої редиски від Асмік Гаспарян. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати аджику на зиму. Крім цього, ми розповідали, як приготувати екзотичне варення з огірків.
Дивіться відео, як законсервувати інжир і диню: