Дослідники з Університету штату Іллінойс прийшли до висновку, що оливкова олія, горіхи і авокадо значно підвищують інтелект, пише med2.ru.
Ці продукти, стверджують вчені, багаті на мононенасичені жирні кислоти. Дослідження також показали: інтелект був пов'язаний з дорсальною системою уваги, яка важлива для виконання завдань, що вимагають уваги, і повсякденних справ. Зокрема, загальний рівень інтелекту визначався тим, наскільки ефективно описана мережа була функціонально організована. І мононенасичені жирні кислоти грали тут не останню роль. Ці кислоти виявилися в тісній зв'язці з дорсальній системою уваги і з тим, наскільки система оптимально працює, зазначає Арон Барбі з Університету Іллінойсу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Вивчення раціону добровольців і рівня їх інтелекту показали: люди з високим рівнем мононенасичених жирних кислот в крові мали більш впорядковану структуру в дорсальній системі уваги. Це означає, що мононенасичені жирні кислоти здатні реально впливати на пізнавальні здібності.