Пам'ятайте фігурне печиво з дитинства? Форми для його приготування можна зробити своїми руками. Для цього вам знадобиться звичайна бляшанка, ножиці і шпалерний ніж.
За допомогою ножа відріжте верхню і нижню частини банки. Потім зробіть кілька бляшаних "стрічок" ножицями. Дійте акуратно, щоб не пошкодити нігті.
Тепер можна зробити "сердечко" – це найпростіша форма. Зігніть бляшану "стрічку" навпіл, потім сформуйте "сердечко", як показано на відео.
Після цього робимо "зірочку". Це теж дуже просто. Для початку скріпіть два кінця жерстяної "стрічки", а потім зробіть кути. Розгорніть формочку в кінці.
Схожим чином можна зробити "півмісяць" і "ромб".
Тепер переходимо до найголовнішого – починаємо вирізати печиво. Розкачайте тісто в пласт товщиною 5-7 мм. Щільно притискаючи формочки до тіста, виріжте заготовки для печива.
Помістіть їх на деко, застелене пергаментним папером, і випікайте до золотистого кольору в розігрітій духовці.
Готове печиво повинно підрум'янитися по краях. Перекладіть його на тарілку і посипте цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше "Сегодня" ділився рецептом дієтичного печива для тих, хто худне.