Тонкі млинці "Сюзетт" – один з найвідоміших десертів французької кухні. Вони становлять собою виграшну комбінацію найтонших крепів і освіжаючого цитрусового соусу. Про винахід цього рецепту ходить безліч легенд і романтичних історій. У ресторані млинці "Сюзетт" найчастіше готуються на очах у відвідувача.
Млинці "Сюзетт"
Інгредієнти:
Для тіста:
- 100 г борошна
- 1 ст. л. цукрової пудри
- 2 великих яйця
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 300 мл молока
- 2 ст. л. світлого пива (за бажанням)
Для соусу:
- 100 г вершкового масла
- 100 г білого або світло-коричневого цукру
- сік 2-3 великих апельсинів
- 2 ч. л. дрібно натертої цедри апельсина
- 1 ч. л. дрібно натертої цедри лимона
- 3 столових ложки апельсинового лікеру
- 2 ст. л. коньяку
Рецепт приготування:
1. Покладіть борошно, цукор та дрібку солі у велику миску. Зробіть лунку в центрі, додайте яйця, масло і 2 ст. л. молока. Збийте вінчиком до отримання однорідної маси. Повільно влийте молоко, помішуючи, щоб вийшло гладке тісто без грудочок. Наприкінці додайте пиво.
2. Розігрійте маленьку млинцеву сковороду і посмажте на ній тонкі млинці. Складайте готові крепи на тарілку. Щоб вони не охололи, прикрийте їх фольгою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Для соусу нагрійте вершкове масло і цукор в глибокій сковороді. Суміш повинна пустити бульбашки і придбати золотистий відтінок. Налийте апельсиновий сік і додайте натерту цедру. Варіть суміш протягом ще 3-4 хвилин, поки вона не почне злегка згущуватися. Додайте лікер і коньяк, прогрійте протягом декількох секунд і зменшіть вогонь.
4. Покладіть до сковороди з соусом один млинець. Рідина повинна його повністю покривати. Потім за допомогою лопатки складіть млинець навпіл і ще раз навпіл. Притримуючи трикутник, що вийшов, скраю, нахиліть сковороду так, щоб сироп стік в протилежну сторону. Викладіть млинець на підігріту тарілку. Проробіть цю процедуру з усіма млинцями, полийте сиропом.
На замітку: Можна скропити млинці ще раз лікером і зафламбірувати (тобто підпалити алкоголь – виглядає дуже ефектно).
5. Подавайте млинці "Сюзетт" разом з кулькою морозива.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом млинців у вигляді сердець на День святого Валентина.
Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом: