На сніданок – печиво, на обід – цукерки, а на вечерю – пампушки з маком. Так, якщо вірити статистиці, харчуються українці, тому що за півроку наші співвітчизники з'їли майже 81 тону солодощів.
В цілому, українці стали вживати більше тістечок, тортів і печива. У фаворі – шоколад і мармелад. На цукерки і морозиво за січень-червень 2017 роки українці витратили 7.7 мільярдів гривень. Торти і печива потягнули з кишень 4.6 мільярда гривень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Краса, яку не з'їси: художниця створює неймовірні солодощі з порцеляни
Правда, в перерахунку на одну людину суми не такі вже й страшні. Так, за півроку середньостатистичний українець з'їдає солодощів приблизно на 290 гривень.
В Асоціації постачальників торговельних мереж кажуть: купувати солодощі люди почали трохи більше, але вибирають дешевші ласощі.
Нагадаємо, нещодавно експерти розповіли, чому українці стали їсти більше печива і тістечок. А ще раніше вчені пояснили причину сильної тяги до солодкого і мучного.