З роками робота сітківки очей погіршується, і для підтримки зорової функції потрібно вітамін А, який містять чорниця, різні овочі і фрукти, які мають помаранчевий колір. Особливо корисною є свіжа морква. Тому, якщо хочете поліпшити зір і запобігти вікове погіршення, придбайте препарати або вживайте продукти, до складу яких входить вітамін А.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Людям з дистрофією рогівки корисно приймативітамін групи В – рибофлавін.Нестача його може призводити до порушення функції очей, світлобоязні, кон'юнктивіту і кератиту. Зазвичай рибофлавін входить до складу більшості медичних препаратів для підтримки зорової функції очей. У натуральному вигляді міститься в яйцях, печінці, пивних дріжджах, кисломолочних продуктах та овочах .
Крім вітамінів очам необхідні мікроелементи, наприкладкальцій, який запобігає розтягування очних тканин. Люди, які страждають на катаракту, повинні прийматицинк. Дуже корисний для очейлютеїн, що накопичується в сітківці і створює захисний бар'єр. Дана речовина здатна підвищувати гостроту зору, а її дефіцит призводить до розвитку помутніння кришталика і дегенерації сітківки .
При віковій дистрофії сітківки, а також глаукомі, оптичній нейропатії та короткозорості зазвичай призначаютьвітамінні комплекси з лютеїном. Ця речовина не синтезується в організмі і надходить в нього тільки з їжею. Основні його джерела – цитрусові, гарбуз, яйця, селера, бобові .
Нагадаємо, вчені назвали найбільш несподівані причини погіршення зору.