Для приготування салатів використовується, зазвичай, грудка. Перед додаванням до страви її можна відварити з додаванням спецій, обсмажити або запекти на грилі. Головне – не пересушити.
Салат з куркою і грибами
Фото: Getty
Інгредієнти:
- 1 відварене куряче філе
- 200 г солоних опеньків
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 1 морква
- 3 варених яйця
- 100 г твердого сиру
- 100 г консервованої кукурудзи
- кріп
- сіль, перець
- майонез
- рослинна олія
Рецепт приготування:
1. Лук подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте разом на рослинній олії до м'якості. Додайте солоні опеньки і готуйте ще 5 хвилин. Остудіть.
2. Куряче філе, перець, яйця і сир наріжте невеликими кубиками. Кріп подрібніть.
3. Перемішайте в мисці філе, обсмажені овочі, перець, яйця і сир, додайте кукурудзу і зелень. Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.
4. За допомогою кулінарного кільця порційно викладіть салат на тарілки. Прикрасьте гілочками кропу і подавайте.
Салат з курки з кукурудзою
Фото: pixabay
Інгредієнти:
- маленький пучок руколи
- маленький пучок латуку
- 1 куряче філе
- жменя помідорів чері
- жменя грінок з білого хліба
- жменя маслин без кісточок
- 2 ст. л. консервованої кукурудзи
- кілька ложок заправки для салату Цезар
- тертий пармезан – за бажанням
Рецепт приготування:
1. Куряче філе запекти, посмажити або відварити в спеціях.
2. Остудити і нарізати кубиками.
3. Хліб без скоринок нарізати кубиками, підсушити в духовці або на сковороді.
4. Зелень замочити в холодній воді на півгодини, щоб прибрати гіркоту, обсушити.
5. Маслини нарізати кружечками.
6. Викласти салатне листя на тарілку, зверху розкласти кукурудзу, помідори черрі, маслини, курку і грінки.
7. Полити блюдо заправкою для салату Цезар і за бажанням посипати тертим пармезаном.
Пряний китайський салат з куркою і кунжутом
Фото: Getty
Інгредієнти:
- 1 середня морква
- половина великої пекінської капусти
- половина пучка кінзи або петрушки
- 1 ст. л. насіння чорного кунжуту
- 1 ст. л. насіння білого кунжуту
- 35 г кеш’ю
- 200-300 г курячого філе
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. білого винного оцту
- 2 см кореня імбиру без шкірки
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1,5 ч. л. кунжутної олії
- 2-3 пера зеленої цибулі
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
1. Для заправки змішайте соєвий соус, оцет, оливкову і кунжутну олію, сіль, подрібнену цибулю і тертий імбир. Дайте настоятися, поки готується салат.
2. Натріть очищену моркву на крупній тертці, тонко поріжте пекінську капусту і дрібно порубати зелень. Куряче філе відваріть в воді з додаванням спецій, остудіть і розділіть руками на великі шматочки.
3. Овочі та куряче філе покладіть до великої салатниці, додайте кунжут, кеш’ю, заправку і добре все перемішайте.
Олів'є з куркою
Фото: Freepik
Інгредієнти:
- 50 г свіжозамороженого зеленого горошку
- 100 г відвареної картоплі
- 100 г відвареної моркви
- 1-2 варених яйця
- кілька стебел шніт-цибулі
- 50 г свіжих огірків
- домашній майонез
- сіль, мелений перець
- 100 г запеченого на грилі курячого філе
Рецепт приготування:
1. Відварені овочі почистити. Нарізати картоплю, моркву, яйця і свіжі огірки кубиками однакового розміру.
2. Перемішати подрібнені овочі, зелений горошок і рубану шніт-цибулю. Заправити домашнім майонезом. Посолити і поперчити за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Перед запіканням куряче філе замаринувати в суміші часнику, тандури, розмарину, чебрецю, оливкової олії, солі і перцю. Запекти на грилі до готовності і остудити. Нарізати курку тонкими слайсами.
4. Подавати салат, прикрасивши скибочками філе і шніт-цибулею.
Салат з курки з ананасами
Фото: theprettybee.com
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе
- 100 г консервованого ананаса
- 50 г сиру
- 1 яйце
- 1 болгарський перець
- 2 ст. л. майонезу
- кілька гілочок петрушки
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
1. Куряче філе і яйця відварити до готовності, остудити. Яйця очистити.
2. До миски нарізати дрібним кубиками куряче філе і яйця.
3. Додати кубиками нарізаний болгарський перець і ананаси.
4. Додати тертий сир і майонез. Посолити за смаком.
5. Перемішати і прикрасити зеленню петрушки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати класичний салат "Нісуаз". Ми також ділилися найкращими рецептами салатів з оселедця.
Дивіться відео, як приготувати лаваш з начинкою з овочів і ікри мойви: