Книги на літо

Степан у Каннах

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Брежнєва та фури

Вчені створили пиво з молока

Молочний алкоголь може з'явитися на ринку протягом декількох років

Исследовательская группа под руководством Сэма Алкейна, доцента кафедры исследования пищевых продуктов университета Корнелл в штате Нью-Йорк, создала алкогольный пивной напиток из кислой сыворотки.

Если опыты будут успешными, и если продукт получится вкусным, это будет означать создание нового типа алкогольного напитка.

Реклама

Это также поможет решить проблему утилизации кислой сыворотки, побочного продукта при производстве греческого йогурта на предприятиях штата Нью-Йорк.

Как сообщается в пресс-релизе университета, кислая сыворотка имеет очень ограниченные возможности выгодного применения. С ней имеют дело такие компании, как Chobani и Fage, где при производстве греческого йогурта с высоким содержанием протеина отделяют сыворотку.

Алкейн , колишній менеджер по розробці продуктів компанії Miller Brewing Co. , сподівається , що молочна кисла сироватка може приєднатися до списку інших сільськогосподарських продуктів , з яких виробляють алкогольні напої . До них відносяться ячмінь , кукурудза і жито ( для пива і спиртних напоїв ) , виноград , яблука та інші фрукти для сидру і вина .

Реклама

"Виробництво пива крутиться саме навколо цих продуктів, але молочні продукти взагалі не згадуються в цьому списку. Якби ми могли перетворити сироватку в те, що люди хотіли б пити, це відкрило б абсолютно нові економічні можливості для підприємців і пивоварів, а також для вивчення і впровадження інновацій", – заявляє Алкейн

До теперішнього часу Алкейн і його колеги успішно зробили сироваткове пиво з низьким вмістом алкоголю з кисло-солоним смаком, схоже на один з німецьких сортів пива. У ньому всього 2,7% алкоголю, це приблизно половина того, що міститься в стандартному американському лагері, такому як Budweiser. Зроблено також напій, схожий на смак на пульке, традиційний мексиканський напій з агави.

Дослідникам в Корнелл доводиться долати деякі перешкоди, наприклад, з'ясовувати, як перетворити цукор кислої сироватки, лактозу, в спирт. Традиційні пивні дріжджі не працюють, тому Алкейн і його команда експериментують з іншими методами, щоб зробити кислу сироватку ферменованою.

Проте, Алкейн вважає, що молочний алкоголь може з'явитися на ринку протягом декількох років.

Про те, як зварити пиво вдома, дивіться на відео нижче
:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти