Вишивка, вітражі, герої казок – все це на медових пряниках. Майстриня з Чернівців випікає солодощі і продає їх заради благодійності. Нову колекцію розмалювала до Великодня.
Чернівчанка Катерина Пономарьова запрошує журналістів "Сегодня" на ексклюзивний майстер-клас з розпису пряників. Від вже готових очі розбігаються.
Майстриня запевняє: кожен її пряник з унікальним малюнком. Хочемо створити свій – приступаємо до роботи. Малюємо вишиванку: замість ниток використовуємо глазур. Прикрашати великодній пряник цікаво, але важко. Адже випічку тут же хочеться спробувати – аромат неймовірний. Рецепт пряників Катя в секреті не тримає.
За словами майстрині, найкраще відтіняють смак спеції – кориця і імбир. Але Катя свою продукцію хоче ще урізноманітнити: планує випікати сезонні пряники – щоб спеції нагадували ту чи іншу пору року.
Оскільки сама кондитер солодкого не їсть зовсім – першими дегустаторами і критиками її випічки стають рідні та колеги.
За три останні роки до великих свят Катя створила майже чотири тисячі пряників. А гроші, виручені від їх продажу, віддала на мед-обладнання в місцеві лікарні.
Раніше ми писали, що кулінари перетворюють звичайні солодощі у витвори мистецтва.
Також нагадаємо, щов Одесі з'їли пряничне місто.