У Запорізькій області за останній тиждень рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції наблизився до багаторічного максимального показника.
Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ.
З підозрою на захворювання в лікарні звернулися 163 людини. Це кількість захворілих за все на 15,6% нижче максимального показника.
Найчастіше отруєння викликала м'ясна (27,6%) і молочна (26,9%) продукція. При цьому більшість їжі, яка викликала кишкову інфекцію, була домашнього приготування.
Лікарі нагадують, що для запобігання гострій кишковій інфекції потрібно дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися тільки якісною питною водою.
Нагадаємо, раніше ми писали про поради лікарів на випадок харчового отруєння.
За словами медиків, отруєння викликають мікроби, токсини і інші отруйні речовини, що потрапили в організм з продуктами харчування, а наслідки можуть бути дуже серйозними – від зневоднення до порушення роботи органів і систем, аж до летального результату. Здоров'я і життя людини залежить від того, наскільки своєчасно і адекватно йому надали першу допомогу.
Також нагадаємо, що в японському місті Ґамаґорі оголосили тривогу після того, як в місцевому супермаркеті продали п'ять упаковок отруйної риби фугу, у якої не видалили печінку, в якій міститься смертельна отрута.