Новістандарти харчуваннябудуть введенідляукраїнських військових ,що знаходяться в зонібойових дій,з початкумайбутнього року.Про це повідомляє прес -службаМіноборони.
"Ближчедо січня2016 року,в рамках експериментупочнутьгодуватиза новими стандартамине тільки впункті постійноїдислокації військової частини , але йнаполігонах,і в зоніпроведення військової операції ", – йдетьсяв повідомленні.
Як наголошується впрес-релізі,міністр оборони УкраїниСтепанПолтораку суботу під часробочої поїздки доЛьвівського гарнізонуперевірив хідекспериментуз харчування , що стартувавв АкадеміїСухопутних військ.
" Ми змінюємопідходи до забезпеченнявійськовослужбовців.Одним з аспектівреформизабезпеченняякраз іє поліпшенняхарчування.Сподіваюся,вже через ріквсі частиниЗбройних Сил Українибудутьхарчуватисяза таким принципом ", -сказав міністр.
Як наголошується в повідомленні , пілотний проектз харчуваннястартував 16вересня на базідекількохвійськових підрозділів.Сутьексперименту -удосконалитиякість харчування , враховуючи світовіпрактики .За встановленими нормамив раціон харчуваннябійціввходило близько30продуктів , аза вдосконаленимменю- їх понад200. Цедозволяє урізноманітнити менюі надатиправовибору страввійськовослужбовцям .
Під час перебування вїдальні, деобідаликурсанти,Полторакзазначив, щодобовавартість харчуванняне змінилася:" Вона, як іраніше,залишається в межах58-59гривень,однак,забравшискладовупосередників,наці ж коштиможна годуватибійцяякісно іголовне -смачно" .
Після обробкипілотного проектубудуть прийнятівідповідні рішеннящодо організації новоїсистеми харчуванняв масштабівсіхЗбройнихсил.
Раніше також повідомлялося,що українським військовимбільше не потрібнофотографуватизбитунимиворожу техніку.