Докторська ковбаса – нинішня ювілярка. 80 років тому, в 1936-му, вона вперше з'явилася на прилавках. Назва "Докторська" – не випадковий, рецептуру розробляли для відновлення здоров'я громадян, підірваного громадянською війною і царизмом. Спочатку її ледь не прописував лікар, а до складу ковбаси не ввійшов перець – як подразник шлунку.
Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.
Делікатес дитинства тих, кому за 40, розробляли як дієтичний продукт для відновлення здоров'я громадян і рецепт, нібито, стверджував безпосередньо народний комісаріат охорони здоров'я.
Докторську ковбасу, по якій частина населення так досі ностальгічно зітхає, почали виготовляти тільки після закупівлі обладнання і технології в американців. А в цілому докторська ковбаса – це радянський варіант італійської мартадели.