рус
Головна Новини України
4 Грудня 2014, 15:36  Версія для друку  Відправити другу
×
Їжа для новорічного столу подорожчала в півтора рази (відео) http://www.segodnya.ua/img/article/5746/44_main.jpg http://www.segodnya.ua/img/article/5746/44_tn.jpg Україна Ціни на шампанське та продукти ростуть разом з курсом долара

Їжа для новорічного столу подорожчала в півтора рази (відео) События на ТК Украина

Ціни на шампанське та продукти ростуть разом з курсом долара


Курс долара коригує новорічне меню. Цього року традиційні атрибути святкового столу подорожчали як ніколи.

Цієї зими стали дорожче рис і яйця – складові традиційних новорічних салатів. Тільки за останній місяць українські овочі та фрукти піднялися в ціні на 40%, а от рекордсменами за дорожнечею стали закордонні страви на напої.

"Соціальні товари подорожчали найменше. А ось товар розкоші, такі як шампанське, червона ікра, імпортні товари – вони подорожчали в два рази, якщо не більше", – розповіла Ірина Закружна, товарознавець.

Справа в тому, що закуповують ці продукти в доларах, тому ціни на них зростають з кожним стрибком "зеленого". Втім, якщо бажання залишити новорічне меню незмінним сильніше економії, то вихід є – починати закупівлю якомога раніше: поки цифри на цінниках не стрибнув до максимуму.

Тим часом, кияни відмовлятися від звичного новорічного столу не мають наміру. "Просто буде грошей трошки більше витрачено, а в принципі, столи будуть, я так думаю, скрізь, як і були", – каже киянин Олександр. З ним солідарна і киянка Тамара. "Краще трохи затягнути пасок і потерпіти!" – каже жінка.

"События" порахували, скільки коштуватиме стандартне меню без вишукувань для невеликої компанії з чотирьох дорослих та двох дітей. Прийдешні витрати порівняли з витратами минулого року:

  • 2 пляшки шампанського (радянське) 90/56
  • Коньяк півлітра (закарпатський) – 83/52
  • Горілка півлітра (борза) – 40/28
  • Пляшка червоного вина Каберне (Інкерман) – 47/40
  • Пляшка білого вина Совіньон – 45/38
  • Миска олів'є – 95/50
  • Оселедець під шубою – 52/35
  • Запечена курка з картоплею – 60/35
  • Червона ікра (140 г) – 156/120
  • Вода мінеральна (5л) 35/22
  • Вода солодка (2л) -18/12
  • Сік (2л) – 21/16
  • Київський торт – 140/90

Всього – 882 грн. Майже в півтора рази дорожче, ніж у минулому році (594 грн).

Якщо ж відзначати рік вівці в ресторані – доведеться викласти не менше 350 гривень на людину. Причому в таке меню буде входити тільки пляшка шампанського і фруктова тарілка. А ось бенкет, який включатиме кілограм їжі на одну персону і розважальну програму, потягне на більш ніж півтори тисячі гривень.

Цю та інші новини ви можете подивитися у випуску інформаційної програми "События" на каналі "Україна".

Читайте також:
У Харкові незаконно продавали м'ясо і молочку
В Україні помітно подорожчали овочі та фрукти
Де в Києві пройдуть продуктові ярмарки
У Криму затримали російсько-українських м'ясних контрабандистів
Харчування в київських школах і дитсадках не відповідає нормам - КМДА


×
Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Джерело: События
Ви зараз переглядаєте новину "Їжа для новорічного столу подорожчала в півтора рази (відео)". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Додати коментар

Ваш коментар (залишилось символів 1000)
Правила коментування на сайті Сегодня.ua
Підписка: