Як правильно замаринувати шашлик на маївку

2 Травня 2015, 03:23

Кулінари стверджують, що основа будь-якого маринаду – це цибуля

<p style="text-align: justify;">Маринад - запорука успішного приготування шашлику. Фото: travelnews.cc</p>
Маринад - запорука успішного приготування шашлику. Фото: travelnews.cc

Настав період маївок, і маса людей виходить відпочивати на природу. І складно уявити пікнік без приготування шашлику. Соковитий, апетитно приготований шашлик викликає у кулінара особливу гордість, адже смачний шашлик – це не просто страва: це своєрідний символ вдалого пікніка. Одна з основних ролей у підготовці шашликового шоу відводиться маринаду, пише smachno.ua.

Кожен любитель м'яса, приготованого на багатті, знає: успіх будь-якого шашлику на 50% залежить від маринаду. Безумовно, м'ясо можна посмажити, не обтяжуючи себе приготуванням маринаду. Більше того, гурмани вважають, що в маринаді потребує тільки старе або жорстке м'ясо, а свіже і соковите можна посмажити і так. Проте приготування соковитого, "правильного" шашлику вимагає вміння, бо м'ясо, вступивши в контакт з жаром, може втратити весь сік і "всохнути". І в даному випадку важливо вміти правильно розпалити і підготувати вугілля, що під силу тільки бувалим, досвідченим шашличникам. А тим, хто з шашличною наукою знаком не так близько, тому краще м'ясо замаринувати.

Маринад, обволікаючи м'ясо, зупинить витікання м'ясного соку і захистить м'ясо від підгоряння. Крім того, він зробить його більш м'яким, і шашлик приготується швидше. Шашлик, що промаринувався, виходить більш ніжним і соковитим і краще засвоюється організмом.

Способів маринування шашлику безліч, причому кожен шашличник відстоює саме свій рецепт. Найпоширеніший варіант – в цибулі, перці і оцті. Цибуля – це основа основ маринаду: чим її більше в маринаді, тим краще. Її можна нарізати кільцями, рубати, подрібнити за допомогою блендера або пропускати через м'ясорубку. Якщо в рецепті маринаду є оцет, краще замінити його лимонним соком, так як він може зробити м'ясо жорстким.

Добре пом'якшують м'ясо кисломолочні продукти. Наприклад, кефір або кисле молоко. Більш сучасний спосіб – додати в маринад пюре або сік з ківі. Головне, не переборщити з ківі (0,5 шт. досить на 3 кг м'яса) і дотримати час закладки. Так, ківі вичавлюється за півгодини до смаження шашлику, але не раніше – інакше м'ясо розвалиться. Тому даний спосіб не підходить для м'яса птиці, так як воно саме по собі ніжне і від такого маринаду може просто "розповзтися".

Крім вищеназваних продуктів, в маринади додають гранатовий і вишневий соки, мінеральну воду, соєвий соус, коньяк, горілку, вино, пиво, майонез, кетчуп і різні прянощі (мускатний горіх, чорний і червоний перець, часник, майоран, розмарин, базилік, зіра, чебрець). Сіль краще вводити в кінці маринування, так як вона робить м'ясо жорстким. Так само потрібно пам'ятати, що для приготування маринаду не варто брати посуд, який окислюється.

Ви зараз переглядаєте новину "Як правильно замаринувати шашлик на маївку". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...

Комментарi

залишилось символів: 1000 Правила коментування