рус
Сергей Корсунский
Остров благоденствия
Головна Новини України
8 Листопада 2015, 06:11  Версія для друку  Відправити другу
×
ТОП-5 незвичайних страв, якими незабаром будуть харчуватися люди (відео) http://www.segodnya.ua/img/article/6640/43_main.png http://www.segodnya.ua/img/article/6640/43_tn.png Україна Місце звичних продуктів займуть м'ясо з пробірки і надрукована на принтері їжа

ТОП-5 незвичайних страв, якими незабаром будуть харчуватися люди (відео)

Місце звичних продуктів займуть м'ясо з пробірки і надрукована на принтері їжа


В ближайшие 20 лет меню украинцев может существенно измениться. Вместо привычных борща и голубцов на столе появятся блюда из насекомых, еда в таблетках и сухой алкоголь. Какие новинки имеют шансы войти в наш привычный рацион, выяснила програма "Ранок з Україною" на каналі "Україна".

5. Надрукована їжа

Кулінари прийнялися друкувати тістечка. На спеціальному 3D-принтері вони створюють вже готову оболонку з тіста, а всередині - так званий їстівний грунт. Це штучно створена суміш, з якої дуже швидко можуть виростати гриби і зелень. Дозріває така корзинка всього за кілька днів, після чого це тістечко стає повністю придатним до вживання.

Цю технологію придумала француженка Хлое Рут Зельверт. "Для його приготування необхідні менші витрати на транспорт, менше сил і часу. Можна експериментувати з новими формами і головне – смаками", – говорить винахідниця.

Така технологія може стати реальною і дієвою допомогою у боротьбі з голодом у бідних країнах. Але наші експерти схильні до більш тривіальних методів боротьби з голодом. "Як ви думаєте, в Африці бідні люди матимуть снеки, комп'ютери та принтери, щоб їх друкувати? Чи не простіше поділитися з ними їжею?", - коментує дієтолог Галина Анохіна.

4. Їжа-таблетки

Скоро можна буде забути про незручні і громіздких судочках, щоб взяти перекус на роботу. Офісні обіди будуть нагадувати таблетки і легко поміщатися в кишені. Це концентрація максимальної кількості необхідних для людини елементів. Такі харчові таблетки вже існують в Америці. Вони так і називаються – "Таблетки для виживання".

Цю пресовану вітамінізовану кашу зі шматочком м'яса придумали ще в 60-х для американських астронавтів. Тепер ці таблетки обов'язково беруть із собою альпійські МНСники та рятувальники на Алясці, подобаються вони і туристам. Вони приймають одну таку таблетку на годину. Всього в добовій нормі 12 таблеток.

"Коли людина хоче підвищити свій тонус, для спортсменів, для дітей, для тяжкохворих. Для звиклої людини – те ж саме. Можна їх доповнювати. Наприклад, брати якусь їжу простіше, дешевше – і доповнювати цей раціон таблетками", – каже дієтолог .

Правда, таблетки не з дешевих. Баночка на 15 днів коштує більше 1000 гривень.

3. М'ясо з пробірки

М'ясо вже вирощують без участі тварин. Голландський вчений Марк Пост два роки тому виростив в пробірках цілу котлету. "Для створення штучного м'яса ми використовували стовбурові клітини корови. За певних умов вони здатні перетворюватися на різні тканини й органи. Ми створили з них м'язові тканини", - говорить учений.

Дегустація першого в історії штучного м'яса пройшла в Лондоні в 2013-му році на очах у мільйонів телеглядачів. Ця котлета буквально вказала шлях на вихід із продовольчої кризи. "Ми вже сьогодні відчуваємо серйозні проблеми з виготовленням м'ясної продукції. Скоро ми не зможемо забезпечити людство достатньою кількістю м'яса. А збільшення виробництва натурального м'яса серйозно б'є по нашій екології", – стверджує Марк Пост.

Однак скептики запитають не поспішати аплодувати, адже на виготовлення невеликого шматка м'яса у вчених пішло більше 3-х місяців, а ціна такої котлети – майже 400 000 доларів.

2. Суха горілка

Американець Марк Філліпс стверджує, що йому вдалося дати нове дихання п'яним посиденькам. Він засушив горілку і розфасував її в пакетики. Але насправді це зовсім не новинка.

Наші українські хіміки давно навчилися сушити горілку. "Досить незвично. Але післясмак залишається, як у звичайної горілки", – ділиться враженнями професійний дегустатор Станіслав.

Суха горілка всмоктується в кров в 30 разів повільніше звичайної. Бездумне поводження з цією новинкою може закінчитися під крапельницею токсикологів.

1. Комахи

Ця дрібна живність з Мексики і Таїланду вже пробралася на українські кухні. Киянин Дмитро Вовк вже більше 30-ти років ласує жуками і личинками. "Поки це така як би екзотика. Поки це, можна сказати, прикол. Поки це здивування для моїх друзів і моїх знайомих", - розповідає чоловік.

Порятунок людства від голоду може ховатися в тушках борошняних черв'яків і товстих африканських тарганів, адже люди можуть отримати з комах масу живильних речовин.

"Протеїн-білок – це основний компонент їжі. Можна отримати так звані глюкозаміноглікани або те, що потрібно для кісток і шкіри", – каже дієтолог Галина Анохіна.

Головне, що вирощувати комах куди простіше, ніж традиційну худобу. Це може стати одним з ключових аргументів в питаннях харчування. "Таїландські личинки, які містять 75% білка, – вони за 3 місяці можуть дати тисячократне збільшення маси. Везеш туди кілограм, а через 3 місяці ти можеш отримати до тонни, так би мовити, продукту", – розповідає фізик Олексій Стєклов.

Читайте також:
ТОП-5 найбільш дивних і незвичайних ресторанів світу
Як розслабитися за 5 хвилин: 23 надійних способи
Що з'їсти, щоб краще спати: ТОП-5 продуктів для сну
Що їдять на сніданок успішні бізнесмени
Аккаунт британки про нездорове харчування став хітом в Instagram
Хороший сніданок допомагає уникнути діабету
Якою має бути правильна дієта


×
Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Джерело: Канал "Україна"
Ви зараз переглядаєте новину "ТОП-5 незвичайних страв, якими незабаром будуть харчуватися люди (відео)". Інші Новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Додати коментар

Ваш коментар (залишилось символів 1000)
Правила коментування на сайті Сегодня.ua
Підписка: