Рецепт для святкової вечері: яловичі реберця в журавлинному соусі

12 Вересня 2018, 15:45 Переглядiв: ...

Соус з червоного вина і ягід ідеально підкреслює смак яловичини

М'ясо за цим рецептом виходить неймовірно смачним і ароматним. Незважаючи на те, що страва готується досить довго, вона вимагає мінімум зусиль.

Яловичі реберця з журавлиною і вином 

Інгредієнти на 8 порцій: 

  • Оливкова олія – 5 столових ложок
  • Яловичі ребра, порізані на шматочки по 5-7 см – 1.5 кг
  • Сіль перець
  • Лук, порізаний на кілька частин – 1 великий
  • Чебрець – 10 гілочок
  • Часник, очищений і роздавлений ножем – 3 зубчики
  • Борошно – 1/4 чашки
  • Натуральний журавлинний сік без цукру – 2 чашки
  • Магазинний журавлинний сік з цукром – 1 чашка
  • Кленовий сироп або мед – 2 чайні ложки
  • Сухе червоне вино (Мерло) – 1 чашка


Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 С.
  2. Велику товстостінну каструлю з кришкою, придатну для духовки, поставити на середній вогонь. Нагріти у ній 2 столові ложки олії.
  3. М'ясо посолити, поперчити і порціями обсмажити з усіх боків до появи скоринки. Перекласти на тарілку.
  4. Коли вся яловичина буде обсмажена, злити жир з каструлі і повернути її на плиту.
  5. Додати оливкове масло, цибулю, часник і чебрець. Готувати на середньому вогні близько 5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою.
  6. Додати борошно і перемішати. Влити всі рідкі інгредієнти і кленовий сироп, перемішати.
  7. Довести до кипіння, покласти в каструлю ребра, накрити кришкою і поставити в духовку гаситися на 2-3 години. Коли м'ясо стане дуже м'яким, перекласти його з каструлі на блюдо.
  8. Одержаний соус процідити в миску, дати постояти кілька хвилин і зняти зайвий жир.
  9. Повернути соус в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити близько 10 хвилин, поки він трохи не випарується і загусне. Процідити соус.

Порада: журавлинний сік в рецепті ви можете замінити гранатовим або вишневим. 

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичів

Дивіться відео, як приготувати реберця на грилі по-американськи: