Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти

Українці стали їсти менше ковбаси

16 грудня 2014, 15:08

Виробництво м'ясних продуктів просіло

В Україні стали купувати менше ковбаси

В Україні стали купувати менше ковбаси / Фото: Григорій Салай

Зі зниженням купівельної спроможності населення "переключилася" на м'ясо, зменшивши витрати на ковбасні вироби, повідомили в Асоціації свинарів. За підсумками 10 місяців виробництво м'яса і м'ясопродуктів просіло на 1,6%, передає "Апостроф".

При цьому падіння продажів м'ясних виробів знизилося на 10%, найбільше падіння спостерігалося в категорії "варені ковбасні вироби", де споживання скоротилося на 13 тис. тонн, а напівкопчених – на 4 тис. тонн.

У теж час реалізація на забій худоби та птиці з початку року зросла на 8%. В першу чергу за рахунок виробництва м'яса птиці і свинини, яке виросло в порівнянні з 10 місяцями минулого року на 84 тис. тонн і 43,5 тис. тонн відповідно.

Реклама

При цьому аналітик Олександра Бондарська відзначає, що ціни на свіже та охолоджене м'ясо більш гнучкі під впливом коливань закупівельних цін.

В тренді
Чеснаков розповів, як розподілені ролі "кураторів" Донбасу в Кремлі

"При цьому ціни на ковбасні вироби більш стабільні, проте це не рятує від зменшення продажів", – зазначає Бондарська.

У першій декаді грудня велика частина виробників втримала ціни на запланованому рівні. Закупівельна ціна першої категорії свиней знаходилася на рівні 26-28 грн/кг.

Нагадаємо, у цілому споживчі настрої українців у листопаді погіршилися незначно, в той же час девальваційні очікування досягли рекордного значення.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини у нашому Telegram

Реклама

Реклама

Новини партнерів

Загрузка...

Новини партнерів

Loading...