Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь
Зробити стартовою
27,26
31,04
РУС

В Україні з'явилася ферма з міні-кактусами

Підприємець із Черкас заробляє на дивовижних рослинах

Фото: vikka.ua
Фото: vikka.ua.
В Україні з'явилася ферма з міні-кактусами //smm.ollcdn.net/img/article/10680/26_main_new.1509373359.jpg //smm.ollcdn.net/img/article/10680/26_tn.1509373359.jpg Бізнес Підприємець із Черкас заробляє на дивовижних рослинах

Житель Черкас у власному дворі відкрив ферму з вирощування міні-кактусів. Про це пишуть регіональні ЗМІ.

Олександр Гавриленко і його брат-близнюк Юрій з дитинства захоплювалися екзотичними рослинами, а зараз Олександр непогано заробляє на своєму хобі.

Перші кактуси в Черкасах почали з'являтися в 1970-х роках і вважалися дивиною. За словами Олександра, цінителі рослин їздили за кактусами в Росію і купували рідкісні види по 100-500 радянських рублів.

На початку 2000-х років Олександр зрозумів, що вирощування пустельних рослин – його покликання, але в квартирі розводити їх важко. Тому він з сім'єю переїхав в приватний сектор, де майже власноруч збудував для своїх рослин теплицю. У зимовий період він опалює її дровами, підтримуючи мінімальну температуру.

У колекції Гавриленко зараз є унікальні рослини. Наприклад, Олександр придбав недавно знайдений в Мексиці вид кактусів Ацтекиум Вальдез (Aztekium valdezii), який відкрили кілька років тому. За два примірникb розміром з горошину заплатив по 800 грн.

Його рослини і їх насіння купують у всьому світі. "Є покупці з України, Грузії, Англії, Голландії і навіть Індії", – говорить власник ферми.

Раніше повідомлялося, що український фермер почав вирощувати індостраусів. Підприємець запевняє, що такий бізнес вигідніше, ніж розведення свиней або традиційної птиці: індостраусів їсть вдвічі менше, ніж курка-бройлер. Через чотири місяці птах важить до 22 кг, чистого м'яса приблизно 18 кг з кожного.

Крім того, в Львівській області є ферма, на якій вирощують пивних свиней. Львівський ресторан-пивоварня придумав цікаве економічне рішення – відходи від виготовлення пива повертаються на кухню заклад через рік у вигляді стейків.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини на наших сторінках Facebook, Twitter, Telegram

Ви зараз переглядаєте новину " В Україні з'явилася ферма з міні-кактусами". Інші Новини бізнесу дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

VIKKA

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter
Орфографічна помилка в тексті:
Послати повідомлення про помилку автору?
Повідомлення повинно містити не більше 250 символів
Виділіть некоректний текст мишкою
Дякуємо! Повідомлення відправлено.
Загрузка...