Виробництво горілки з вмістом спирту менше 45,4% в Україні у травні 2017 року в порівнянні з травнем минулого року зменшилася на 3,1%, склавши 847 тис. дал.
При цьому, в квітні 2017 року виробництво горілки виросло на 23%. За 5 місяців було вироблено 5 млн 501 тис. дал (-21,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року), свідчать дані офіційної статистики.
При цьому виробництво коньяків і бренді в травні 2017 року зросло на 15,1% в порівнянні з травнем 2016 і склало 128 тис. дал. При цьому, в порівнянні з квітнем 2017 виробництво зазначених напоїв зменшилось на 22,4%. В цілому, за 5 місяців – 781 тис. дал (-24,9%).
Виробництво лікерів, солодких наливок, спиртових настоянок та інших спиртних напоїв у травні 2017 року проти травня 2016 збільшилася на 1,8% і склало 545 тис. дал, а в порівнянні з квітнем 2017 – зменшилася на 5,8%. За 5 місяців солодких спиртних напоїв було вироблено – 2 млн 356 тис. дал (+ 7,8%).
Нагадаємо, останнім часом, в Україні все важче знайти справжній український коньяк.
"На жаль, ми спостерігаємо тренд, чим м'якше коньяк трирічної витримки, тим більша ймовірність, що це не справжній коньяк. Коньяк має насичений і трохи різкуватий смак, адже витримка в дубі насичує його дубильними речовинами ... Витримувати коньячний спирт в бочках роками – це досить дороге задоволення. Тому, в Україні сьогодні масово розвивається сегмент бренді. Це напої зі спиртів, часто з винограду, які витримані менше трьох років", – пояснив маркетинг-директор компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.
Читайте також:
- На Черкащині поліція затримала авто з великим вантажем нелегального спирту
- У Києві ліквідували підпільний склад з алкогольним сурогатом
- В Україні подешевшав коньяк
- У Запоріжжі конфіскували рекордну партію підробленого алкоголю
- В Україні подорожчає горілка: експерт назвав причини
- У Луцьку причиною смороду, через який люди заблокували дорогу, стали дріжджі й фекалії