Варити борщ стає дешевше – ціни на овочі для головної страви українців поповзли вниз.
Так, картопля подешевшала на третину – сьогодні за кілограм просять в середньому 5,5 грн. Половину вартості втратила морква, ціна на цей коренеплід впала до 10 грн/кг. Доступнішими стали також буряк і білокачанна капуста. Вони коштують 6,25 грн і 5 грн відповідно.
Втім, загалом овочі в Польщі виявилися дешевше, ніж в Україні. Особливо це стосується зелені – в Україні вона продається вдвічі дорожче, ніж в сусідній країні.
Багато платять українці і за м'ясо. І якщо курятина наразі стабільно тримається в ціні, всі інші види м'яса тільки дорожчають. Наприклад, ціна на свинину підвищилася на 10%, а на яловичину – на 16% з початку року. Директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко каже: курятини зараз надлишок, тому її вартість не піднімають.
Докладніше про те, як змінювалися ціни на продукти, читайте в матеріалі сайту "Сегодня":Ціни на продукти призупинили зростання: чого українцям чекати до осені.