Дешева гречка і "золотий" борщ: як змінилися ціни на продукти в Україні

15 Травня 2018, 10:28

Соціальний хліб подорожчав, а сало стає доступнішим

<p style="text-align: justify;">Фото: "Сегодня"</p>
Фото: "Сегодня"

У квітні 2018 року в Україні подорожчали 80% продуктів, ціни на які підлягають державному моніторингу. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"У квітні найістотніше подорожчала свинина – на 6 грн, або на 5%. Свинина коштує в середньому в Україні 116 гривень за кілограм. Також до групи лідерів входить яловичина, морква, буряк, капуста, яблука, курячі філе і тушка, які подорожчали від 1,1 грн до 2,5 грн", – написав Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Так, яловичина за місяць подорожчала 2,5 грн, або 2%. Вартість кілограма яловичини в середньому в Україні становить 125 грн.

Морква, буряк і капуста подорожчали відповідно на 2 грн (18%), на 1,8 грн (17%) і 1,7 грн (23%). Наприкінці квітня середня ціна кілограма моркви досягала 12,9 грн, буряка – 12,6 грн і білокачанної капусти – 9,2 грн. Яблука зросли в ціні на 1,5 грн, або 8%, але в травні їх ціна вже почала знижуватися.

Куряче філе і тушка в квітні подорожчали відповідно на 1,4 грн. і 1,1 грн, або 2%. Середня вартість тушки – 55 грн, філе – 91,5 грн за кілограм. У квітні також майже на 25 копійок зросла вартість соціальних сортів хліба. На сьогодні середня ціна найдешевшого білого хліба становить 15,2 грн за кілограм, а чорного – 16,1 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Втім, деякі продукти стали дешевшими.

"За поточний період істотно знизилися ціни на гречку – на 1,2 грн, або 6%. За місяць гречка встановила своєрідний рекорд, подолавши планку в 19 грн за кілограм. Наприкінці квітня її ціна була 18,8 грн за кілограм. Як і припускали експерти, продовжує знижуватися і ціна українського національного продукту – сала, яке стало доступніше на 1 грн, або 2%. Його середня ціна становить вже 70 грн. Курячі яйця подешевшали на 60 коп, або 2% і мають середньостатистичний цінник 26,6 грн за десяток", – зазначив Дорошенко.

Нагадаємо, за прогнозом Дорошенка, яловичина в Україні подорожчає ще на 10%. Свинина, за прогнозом експерта, зросте в ціні менше – на 2-3%, або на 2-4 грн/кг.

Детальніше про вартість продуктів в Україні в найближчому майбутньому читайте на сайті "Сегодня" в матеріалі: "В Україні гряде черговий стрибок цін".

Ви зараз переглядаєте новину "Дешева гречка і "золотий" борщ: як змінилися ціни на продукти в Україні". Інші Економіка дивіться в блоці "Останні новини"

Джерело:

"Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...