Експерт розповів, яке м'ясо найчастіше нашпиговують антибіотиками

13 Квітня 2018, 06:50

На сьогоднішній день параметри вмісту антибіотиків в м'ясі – виключно на совісті самого виробника

<p style="text-align: justify;">Фото: pixabay.com</p>
Фото: pixabay.com

Близько 40% української м'ясної продукції містить антибіотики. Про це в коментарі УНН заявив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, найбезпечнішим м'ясом вважається курятина промислового виробництва. Зате домогосподарства і дрібні виробники антибіотиками зловживають.

"Українська курятина промислового виробництва не містить слідів антибіотиків. Там стандарти дуже високі. Зате, якщо ми говоримо про невеликі виробниках курятини, – звідти антибіотики ніяк не зникнуть, там їх зміст значно вище допустимих норм", – підкреслив він.

Антибіотик можна зустріти в свинині та яловичині, додав Дорошенко.

"На сьогоднішній день параметри вмісту антибіотиків в м'ясі – виключно на совісті самого виробника. Але близько 30-40% всього українського м'яса нашпиговано антибіотиками, в той час як в Європі цей показник становить менше 1%. Йдеться, знову ж таки, про невеликі виробниках курятини, галузі свинарства та ВРХ", – розповів експерт.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом.

Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Ви зараз переглядаєте новину "Експерт розповів, яке м'ясо найчастіше нашпиговують антибіотиками". Інші Економіка дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Загрузка...