М'ясний кошик за підсумками січня-березня 2019 року подешевшав на 0,2%. Про це написав глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.
"М'ясний кошик – єдиний серед продуктових, який подешевшав з початку цього року", - зазначив він.
Він показав динаміку цін по кожному з продуктів:
- морожена риба (кг): ціна підвищилася з 73,4 грн до 76,7 грн (+4,5%);
- варена ковбаса (кг): з 93,2 грн до 94,1 грн (+1%);
- куряча тушка (кг): з 57,8 грн до 58,3 грн (+0,9%);
- сало (кг): з 76,3 грн до 76,6 грн (+0,4%);
- філе куряче (кг): з 104,5 грн до 104,7 грн (+0,2%);
- яловичина (кг): з 128,1 грн до 127,6 грн (-0,4%);
- свинина (кг): з 115,4 грн до 111,6 грн (-3,3%);
- яйця (10 шт): з 24,6 грн до 22,7 грн (-7,7%).
Виходячи з оприлюднених даних, вартість м'ясного кошика станом на 1 квітня склала 672,3 грн.
Раніше Дорошенко повідомив, що м'ясний кошик за підсумками 2018 роки подорожчав на 11% – з 518 грн до 575 грн. При цьому тоді експерти включили до нього по кілограму курячих тушок і філе, свинини, сала, яловичини і вареної ковбаси першого сорту.
Незважаючи на прохолодну погоду в квітні, редис і капуста з українських теплиць з'явилися на ринках на 10 днів раніше, ніж у 2018 році. І коштують ці овочі дешевше, ніж розраховували покупці.