Українці стали їсти менше цукру

5 Липня 2018, 16:27

Споживання солодкого продукту стрімко скорочується

<div id="gt-res-content">
<div id="gt-res-dir-ctr" class="trans-verified-button-small" dir="ltr"><span id="result_box" lang="uk"><span>В</span> <span>Америці</span> <span>цукрову</span> <span>залежність</span> <span>прирівнюють</span> <span>до</span> &lt
В Америці цукрову залежність прирівнюють до <. Автор фото: Григорій Салай, "Сегодня"

За останні вісім років українці скоротили споживання цукру, на який знизилися ціни, на 21%. Якщо в 2005 році українці спожили 1,79 млн тонн, то в 2017 році споживання не досягло і одного мільйона тонн – 956 тис. тонн. Про це повідомили аналітики "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ). 

"Стрімке зниження обсягів споживання пов'язане зі скороченням населення, нестабільною купівельною спроможністю і зміною культури харчування", – пояснили експерти. 

За даними Держстату, в 2005 році середньостатистичний українець протягом року вжив в середньому 38 кг цукру, тоді як в 2017 році даний показник знизився до 30 кг.

Сприяло скороченню і поширення практики сухого заморожування плодово-овочевих культур. Якщо раніше господині запасали ягоди, фрукти на зиму, використовуючи консервування, яке вимагало багато цукру, то зараз використання камер для зберігання даних продуктів значно зменшило потребу в цьому продукті. 

Тим часом українські виробники продовжують нарощувати виробництво цукру. В цілому виробництво цукру в 2017/2018 маркетинговому році зросло на 6,5% і становить 2,14 млн т. У сезон працювало 46 цукрових заводів. 

При цьому закордонні покупці цукру знизили закупівлі в Україні. Найбільша кількість українського цукру відправляється в Узбекистан – 55% від загального обсягу.

Ви зараз переглядаєте новину "Українці стали їсти менше цукру". Інші Економіка дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Загрузка...
Загрузка...