Кожна третя людина в світі страждає від незбалансованого харчування, а до 2025 року – буде кожна друга. Такі дані озвучила Оксана Рябченко, представник сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні, яка буде залучена до проекту з моніторингу якості ґрунту в Україні.
За словами Рябченко, незбалансоване харчування – друга світова гастрономічна проблема поряд з голодом.
"Якщо на сьогодні 800 млн людей страждають саме від голоду, то понад 1 млн – це люди, які страждають від ожиріння. Для бідних і країн, що розвиваються, проблема має місце одночасно. Кожна п'ята людина вмирає від проблем, пов'язаних з нездоровим і незбалансованим харчуванням", – сказала вона.
Гастрономічні проблеми характерні і для України, зазначила, посилаючись на дослідження бізнесу замміністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Інна Метельова.
За її словами, українці вживають вдвічі більше солі, ніж рекомендовано для здорового харчування. Крім того, недостатньо їдять овочів і фруктів.
"З точки зору державної політики в контексті роботи з сільгоспвиробниками, ми робимо акцент на невеликих сільгоспвиробників, в основі діяльності яких виробництво овочів, фруктів, ягід і з держдопомогою, за сприяння ФАО, європейських партнерів будемо підтримувати програми ...", – сказала заступник міністра.
Раніше сайт "Сьогодні" також розповідав про те, як змінювалися витрати українців на харчування з 2010 року. Виявилося, що структура витрат за останні дев'ять років помітно змінилася.
Крім того, новини "Сьогодні" пояснювали, як розумно підійти до покупки продуктів, щоб заощадити: