Вартість цукру на вагу в Україні за два місяці знизилася на 25% – з 16-16,5 грн/кг до 12-12,25 грн/кг.
Падіння цін на цукор фахівці пояснюють його надвиробництвом – за інформацією профільної асоціації "Укрцукор", всі українські цукрові заводи зварять цього сезону 2 млн т цукру.
Для порівняння, 2016 року було 1,6 млн т, що відповідає внутрішньому споживанню, плюс близько 500 тис. т перехідних запасів на складах. При цьому за результатами 2016-2017 маркетингового року (МГ) Україна експортувала 769,3 тис. тонн цукру, що є абсолютним рекордом за всі роки незалежності.
За словами директора Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, заводи зараз готові продати цукор дешевше, але отримати живі гроші для погашення кредитів і виплати зарплати співробітникам.
"Зараз ціни на цукор у нас нижчі за світові на 1,5-2 грн/кг, але до січня вирівняються", – зазначив Дорошенко.
Детальніше читайте на сайті "Сегодня" в матеріалі "Листопадовий цінопад: що подешевшало на прилавках".