Найвища вартість бутерброда з вареною ковбасою на початок березня 2019 року зафіксована в Луганській області, а найнижча - в Черкаській області.
Про це написав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.
Експерти Асоціації підрахували вартість 12 бутербродів – саме стільки у них вийшло з 500 г батона, 400 г вареної ковбаси і 100 г вершкового масла.
Трійка найдорожчих регіонів України за вартістю таких бутербродів:
- Луганська область – 77 грн;
- Одеська область – 75,1 грн;
- Київ – 74,5 грн.
Трійка найдешевших регіонів:
- Черкаська область – 62,1 грн;
- Кіровоградська область – 62,8 грн;
- Закарпатська область – 64,1 грн.
Експерти також вивчили ціни на кожен з продуктів, який входить до складу бутерброда:
- батон (500 г): найдорожчий – у Львівській області (15,3 грн), а найдешевший – в Миколаївській області (11,3 грн)
- ковбаса варена першого ґатунку (400 г): найдорожча – у Львівській області (42,3 грн), а найдешевша – в Черкаській області (29,4 грн);
- вершкове масло (100 г): найдорожче – у Київській області (21,6 грн), а найдешевше – в Тернопільській області (18,5 грн).
Раніше Дорошенко заявляв, що український бутерброд з салом за рік подорожчав на 10% – в січні 2018 року приготування 8-10 українських салбургерів, тобто грінок з салом, обходилося в 33,3 грн, а через рік – в 36,6 грн.
Також повідомлялося, що хліб в Україні за рік подорожчав на 25%. Детальніше дивіться в сюжеті: