За підсумками перевірок у сфері безпеки і окремих показників якості харчових продуктів в 2018 році в Україні оштрафували 235 суб'єктів господарювання на суму 7,11 млн гривень.
Про це йдеться в публічному звіті голови Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів про підсумки діяльності Держспоживслужби в 2018 році.
За даними відомства, в минулому році фахівці провели 27 577 перевірок..
Зокрема, у сфері ветеринарної медицини оштрафовані 1107 людей на суму 186,45 тис. гривень.
"Суб'єктам господарювання видано 3505 обов'язкових для виконання у визначені строки письмових вимог ... щодо усунення порушень вимог законодавства", – сказано в звіті.
Нагадаємо, в кінці 2018 року Кабінет міністрів України затвердив критерії для оцінювання ступеня ризику від провадження господарської діяльності для санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, а також періодичність заходів контролю.
Детальніше читайте в статті: Бали за ризик: що змінять нові перевірки підприємств в Україні
Раніше ми розповідали про складну ситуацію, яка склалася з перевіркою харчових підприємств і продуктів харчування в Україні.
Читайте також: